[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 27. 3. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kadrovske promene u SUP-u Niš

Zoran Stojanović - novi načelnik

NIŠ - Ministarstvo unutrašnjih poslova imenovalo je dosadašnjeg načelnika Odeljenja pogranične policije za strance i upravne poslove Zorana Stojanovića za načelnika SUP-a Niš.

Stojanović je na ovom mestu zamenio Radisava Gvozdenovića, koji je na sopstveni zahtev razrešen i penzionisan. Gvozdenović ističe da njegov zahtev nema veze sa događajima od 17. Marta, kada je u centru grada zapaljena džamija. Reagujući na optužbe nekih stranaka i nevladinih organizacija da je odgovoran što nije sprečeno uništavanje islamske bogomolje, Gvozdenović je kazao da bi intervencija policije u tom trenutku izazvala još veće nemire.

Omiljen

Zoran Stojanović završio je Fakultet bezbednosti u Skoplju, a od 1975. godine zaposlen je u niškom SUP-u. Profesionalnu karijeru započeo je kao policajac, ali je zahvaljujući svojim sposobnostima i obrazovanju veći deo radnog veka proveo na poslovima komandira različitih odseka. Njegovi saradnici ističu da je reč o izuzetnom stručnjaku i poštenom čoveku te da je Stojanović pravo rešenje za načelnika SUP-a.

- Džamija bi i tada bila zapaljena, a sigurno bismo u centru grada imali i prevrnuta vozila i polomljene izloge kao i povređene policajce i demonstrante. Mislim da je procena bila ispravna i da sam bio na licu mesta postupio bih na isti način, rekao je Gvozdenović.

Bivši načelnik SUP-a Niš najavio je neposredno posle konstituisanja nove vlade da će podneti zahtev za penzionisanje, obrazlažući ovaj potezom željom da ga na ovom mestu zameni mlađi čovek.

Gvozdenović je prvi put otišao u penziju 1998. godine, jer socijalisti nisu mogli da mu oproste što niška policija nije reagovala tokom građanskih protesta koji su doveli na vlast koaliciju "Zajedno". Nakon petooktobarskih promena Gvozdenović je vraćen iz penzije na mesto prvog čoveka niške policije.

D. K.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:12h

Kadrovske promene u SUP-u Niš

15:20h

Niš: Juče stanove dobila 91vojna porodica

15:27h

Elektrodistribucija Niš čeka novog direktora

15:36h

Jubilej Slobodana Dimitrijevića Gale: Pola veka uz gajde

15:43h

Traži se preispitivanje ugovora Kliničkog centra o zakupu

17:02h

Odbornici SO Kraljevo usvojili budžet

17:10h

Kragujevac: Protest radnika "Šumadija DES"

17:17h

Novi Sad: Počinje rekonstrukcija gradskog stadiona

17:25h

Katastrofalna situacija u DP "Sloboda":Oranice ove godine ostaju nezasejane

17:33h

Kruševac: "Jastrebac" na prodaju

17:40h

Novi Sad: Konkurs za štrand

 
 


     


FastCounter by LinkExchange