[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. 3. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nastavlja se gradnja na lokaciji Jugovićevo

Hiljadu stanova do leta

NOVI SAD - Predstavnici gradske vlade, Ministarstva za kapitalne investicije, Građevinske direkcije i Ministarstva odbrane SCG potpisali su protokol o nastavku izgradnje stanova na lokalitetu Jugovićevo, koje je svojevremeno započela Direkcija za obnovu zemlje. Reč je o "Mrkonjićevom" projektu izgradnje 1.000 stanova u Novom Sadu, čije je realizacija prekinuta posle 5. oktobra.

- Pre četiri godine je na ovom lokalitetu započeta gradnja 342 stana, ali je to rađeno na "divlje", bez bilo kakve građevinske dokumentacije i komunalne infrastrukture i u tom periodu je urađeno oko 30 odsto posla. Sada smo postigli dogovor o nastavku gradnje, prema kojem će posao biti nastavljen čim bude izdata građevinska dozvola, za šta će, kako smo procenili, biti potrebno oko 45 dana. Grad je na sebe preuzeo obavezu da opremi lokaciju - izjavio je predsednik gradske vlade Branislav Pomoriški.

Kvadrat 600 evra

Planirano je da određeni broj stanova pripadne Vojsci i policiji, a većina bi bila ponuđena u slobodnoj prodaji po "nekomercijalnim cenama". Direktor Građevinske direkcije procenjuje da će kvadrat stana u novom kompleksu koštati oko 600 evra, što je manje od sadašnjih cena na tržištu nekretnina u glavnom gradu Vojvodine.

Prema proceni Građevinske direkcije, oko 50 stanova je gotovo završeno, a za njihovo kompletiranje će biti potrebno oko tri meseca rada. Prvi stanari trebalo bi da se usele do kraja avgusta, dok će kompletan posao biti završen polovinom naredne godine. U drugoj fazi izgradnje biće sagrađeno još 300 stanova, a u trećoj preostali stanovi do predviđenih 1.000.

- Prema našim podacima, bivša vlast je potpisala petnaestak ugovora o kupovini tih stanova i sve ono što je po tom ugovoru predviđeno kao obaveza države, biće ispoštovano. Građani koji su platili čitav stan, dobiće čitav stan, a sve delimične uplate biće revalorizovane kroz tadašnju cenu kvadratnog metra. Niko iz posla sa državom, bez obzira na to ko je u datom trenutku vršio vlast, ne sme izaći oštećen - kaže direktor Građevinske direkcije Zoran Popović.

R. K.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:13h

IO GO GSS Niša bez kvoruma

15:20h

Niš: Izborna skupštine Gradskog odbora GSS bez kvoruma

15:27h

Niš: Krov nad glavom za stotinak pripadnika Vojske SCG

15:34h

Počinje obuka za javno zastupništvo u Nišu

15:40h

Bor: Kako su deljeni kadrovski stanovi (solidarnosti)

15:45h

Demokrate isključile iz stranke predsednika SO Zaječar

15:52h

Kruševac: Bivši radnici "Jastrepca" traže smenu upravnika i sudije

15:59h

Novi Sad: Nastavlja se gradnja na lokaciji Jugovićevo

16:06h

Leskovac: Protest Udruženja pijačnih prodavaca, vlasnika radnji

16:14h

Kragujevac: Izložba tinejdžera

16:21h

Zaječar: Konačno prodato Poljoprivredno dobro "Salaš"

   
 


     


FastCounter by LinkExchange