[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. 3. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kako su deljeni kadrovski stanovi (solidarnosti)

Kom' pare kom' kvadrati

BOR - Dan posle raspodele kadrovskih stanova iz opštinskog Fonda solidarnosti i burne reakcije javnosti, oglasila se opštinska vlada saopštenjem u kome kažu da oni nisu krivi i da se tako radi poslednje tri godine i stanovi dodeljuju na predlog Upravnih odbora ili direktora preduzeća. Nije, međutim, objašnjeno kako su pojedinci umesto stanova dobili 11 hiljada evra (u dinarskoj protivvrednosti) za kupovinu stana.

Ko je vrhunski?

- Jesam za to da vrhunski sportisti dobijaju stanove od opštine. Kada je reč o Goranu Vranovu nemam ništa protiv, ali postoji kategorizacija sportista. Po tom kriterijumu imamo, primerice, i slepog atletičara Spasoja Jokovića, višestrukog prvaka Balkana na 100 metara, a i višestruki je atletski prvak bivše Jugoslavije i olimpijac, koji stanuje u 26 kvadrata sa četvoročlanom porodicom. Vranov nikada nije bio streljački reprezentativac. Zamislite, Jovica Jovanović bio je istaknuti džudo-reprezentativac Jugoslavije i samo zbog stana napustio je Bor - rekao je za naše novine Staniša Aksić, sekretar Sportskog saveza koji je juče, tim povodom, održao i konferenciju za novinare.

Zaslužni "kadrovi od interesa za opštinu". Novac za kupovinu stana dobili su: Zoran Maksić, glavni i odgovorni urednik Radio-televizije Bor, snimatelj-kamerman te kuće Goran Vranov i Olga Stanković, lekar na specijalizaciji. Dragan Veličković, direktor OŠ "Vuk Karadžić" dobio je stan od 73 kvadrata, Mira Ogošanović, tehnički direktor Direkcije za izgradnju Bora (40 kvadrata), Maja Rodić, direktor Muzičke škole (jednosoban stan) i Goran Stojanović, direktor Studentskog doma (dvosoban stan).

- Vlada nas optužuje da se borimo za uvođenje privremenih ali ne kažu da je Zoran Maksić bio na spisku za otpremninu i odlazak iz TV da je iz od svog preduzeća svojevremeno dobio stan (opštinski). Trenutno ga izdaje, a stanuje u roditeljskom stanu. Da sve bude zanimljivije, Maksić je preksinoć, posle saopštenja IO na TV, dao oglas na borskoj TV da hitno kupuje trosoban stan u Novom gradskom centru u Boru. - Borićemo se za kompletnu reviziju svih dodeljenih opštinskih stanova protekle tri i po godine - rekao je Saša Damjanović iz DSS.

B. FILIPOVIĆ


vesti po rubrikama

^Srbija

15:13h

IO GO GSS Niša bez kvoruma

15:20h

Niš: Izborna skupštine Gradskog odbora GSS bez kvoruma

15:27h

Niš: Krov nad glavom za stotinak pripadnika Vojske SCG

15:34h

Počinje obuka za javno zastupništvo u Nišu

15:40h

Bor: Kako su deljeni kadrovski stanovi (solidarnosti)

15:45h

Demokrate isključile iz stranke predsednika SO Zaječar

15:52h

Kruševac: Bivši radnici "Jastrepca" traže smenu upravnika i sudije

15:59h

Novi Sad: Nastavlja se gradnja na lokaciji Jugovićevo

16:06h

Leskovac: Protest Udruženja pijačnih prodavaca, vlasnika radnji

16:14h

Kragujevac: Izložba tinejdžera

16:21h

Zaječar: Konačno prodato Poljoprivredno dobro "Salaš"

   
 


     


FastCounter by LinkExchange