[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. 3. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Izborna skupštine Gradskog odbora GSS bez kvoruma

Uvedena "prinudna uprava"

NIŠ - Četrnaest članova nedostajalo je Izbornoj skupštini Gradskog odbora GSS za kvorum. Na izborni skup nisu došli čak ni neki članovi Gradskog odbora i pojedinci koji su prethodno prikupljali potrebne potpise da bi se kandidovali za funkcije.

Centralno rukovodstvo GSS je posle ovog neuspeha izbornog skupa postavilo Privremeno veće na čijem čelu je opštinski odbornik i predsednik Regionalnog odbora Jovan Ristić. "Prinudna uprava" je dobila zadatak da organizuje novu izbornu skupštinu.

Dosadašnji predsednik GO Mirko Vojvodić i član Predsedništva GSS Sima Radulović, već su kovertirali ostavke na članstvo u gradskoj vladi Niša i predaće ih predsedniku Toplici Đorđeviću po povratku sa godišnjeg odmora.

- Radulović je u međuvremenu podneo ostavku i na članstvo u Predsedništvu stranke, a ja ostajem u GO i jedva čekam prvu narednu sednicu, kaže za "Glas" Mirko Vojvodić, koji je inače jedini imao neophodnih 100 potpisa za novu kandidaturu za predsednika Gradskog odbora .

Bodemo im oči

- Bodemo oči bosovima u vrhu stranke i zato što smo ocenili da nije trebalo ići na decembarske parlamentarne izbore na listi DS i što se protivimo tendenciji utapanja GSS u DS. Istovremeno smo za naš izborni skup pripremili Predlog programskih načela o samostalnom izlasku GSS na lokalne izbore u Nišu, s tim što bi naša lista bila otvorena za nezavisne kandidate, ljude iz nevladinih i sindikalnih organizacija, kaže Vojvodić.

Vojvodić smatra da je "igra sa kvorumom u Nišu smišljena iz stranačke centrale", kao "osveta" za niške inicijativu da se na sednici Glavnog odbora koja je održana 11. februara raspravlja o odgovornosti i (ne)poverenju lideru Goranu Svilanoviću, što je bio i stav još nekoliko opštinskih i gradskih odbora iz nekoliko srpskih gradova.

- Glavni odbor nije prihvatio te inicijative i verujem da će "prinudnim upravama" biti "kažnjeni" i drugi koji misle kao i mi u Nišu, mada se još ne zna kakvi će sve stavovi prevagnuti na izbornoj skupštini GSS u aprilu, kaže Vojvodić.

"Prinudni upravnik" Jovan Ristić rekao je za "Glas"da u Nišu nije formalno uvedeno Privremeno veće, ali da je on takav predlog uputio Glavnom odboru GSS koji, po Statutu, odlučuje o tome. Objasnio je da su "privremene mere" potrebne zbog tehničkih a ne političkih razloga. Nedostatak kvoruma "može da znači i nezadovoljstvo članstva radom dosadašnjeg rukovodstva". Jović je još rekao da ne zna ništa o kovertiranim ostavkama Radulovića i Vojvodića, ali da smatra da su oni dobro radili i da treba da ostanu u gradskoj vladi do kraja mandata".

M. Doderović


vesti po rubrikama

^Srbija

15:13h

IO GO GSS Niša bez kvoruma

15:20h

Niš: Izborna skupštine Gradskog odbora GSS bez kvoruma

15:27h

Niš: Krov nad glavom za stotinak pripadnika Vojske SCG

15:34h

Počinje obuka za javno zastupništvo u Nišu

15:40h

Bor: Kako su deljeni kadrovski stanovi (solidarnosti)

15:45h

Demokrate isključile iz stranke predsednika SO Zaječar

15:52h

Kruševac: Bivši radnici "Jastrepca" traže smenu upravnika i sudije

15:59h

Novi Sad: Nastavlja se gradnja na lokaciji Jugovićevo

16:06h

Leskovac: Protest Udruženja pijačnih prodavaca, vlasnika radnji

16:14h

Kragujevac: Izložba tinejdžera

16:21h

Zaječar: Konačno prodato Poljoprivredno dobro "Salaš"

   
 


     


FastCounter by LinkExchange