[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 22. 3. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Patrijarh Pavle juče u crkvi Svetog Luke u Krnjači služio liturgiju žrtvama nasilja na Kosovu

Zastave na pola koplja

BEOGRAD (Beta) - U spomen žrtvama nasilja na Kosovu i Metohiji, vlade Srbije i Crne Gore i Savet ministara državne zajednice proglasili su današnji dan Danom žalosti u SCG, a patrijarh srpski Pavle tim povodom služio je liturgiju i parastos žrtvama u crkvi Svetog Luke u Krnjači. Patrijarh se pomolio za bolju budućnost narednih generacija na ovim prostorima.

Prisećajući se liturgije koju je služio u Pećkoj parijaršiji pre tri godine, patrijarh je rekao da su toj liturgiji tada prisustvovali i strani novinari koji su ga pitali da li Srbi imaju razloga da se kaju i mole za oproštenje.

Patrijarh im je, kako je kazao posle današnje liturgije, rekao da Srbi imaju razloga za to, ali da razloge da se kaju i mole za oproštenje imaju i Albanci i Evropa i Amerika, a istakao je da su novinari preneli samo prvi deo njegovog odgovora, a da su drugi deo prećutali.

"Ali je čuo onaj gore koji sve vidi, sve zna i sve čuje i pred koga ćemo svi izaći i pred njim se neće moći neistinom, lažima i nečoveštvom osuditi nekoga i nekoga spasti", rekao je patrijarh Pavle. Zastave na državnim institucijama u SCG danas su spuštene na pola koplja, a elektronski mediji emituju prigodne programe.


vesti po rubrikama

^vesti

18:03h

Patrijarh Pavle služio liturgiju žrtvama nasilja na Kosovu

18:10h

Posledice povlačenja depozita iz banaka

18:17h

Procene Instituta G17: Evro u junu 72 dinara

18:25h

U opštini Sombor: Manje ekstra bogatih

18:33h

London: Audicija za glumca na samrti

   


     


FastCounter by LinkExchange