[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 22. 3. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Izraelska vojska sukobila se sa naoružanim Palestincima u pojasu Gaze

Poginulo šest Palestinaca

Među poginulima je i član Hamasa, najverovatnije bombaš samoubica, tvrdi izraelska vojska

TEL AVIV (Tanjug, Srna-Rojters) - Šestorica Palestinaca ubijena su u okršaju koji je izbio posle upada izraelske vojske u izbeglički logor kod grada Kan Junis u pojasu Gaze, tvrde palestinski izvori. Najmanje dvadeset tenkova izraelske armije ušlo je u to područje u potrazi za teroristima.

Izraelska vojska saopštila je da je jedan član terorističke palestinske organizacije Hamas ubijen kada je pokušao da izbegne hapšenje. U izveštaju se dodaje da su vojnici pucali na begunca, a da je on odleteo u vazduh, što navodi na zaključak da je nosio eksplozivni pojas koji koriste samoubice bombaši. Ali palestinski doktori tvrde da je poginuli čovek zadobio povrede od metaka i da nije nosio eksploziv.

Demonstracije

Najmanje 26 Palestinaca i jedan izraelski mirovni aktivista povređeni su juče u selu Karbata al Misbah, u talasu protesta na Zapadnoj obali protiv zida koji Izrael gradi da bi se odbranio od napada palestinskih terorista. Izraelski vojnici ispaljivali su gumene metke i bacali suzavac na palestinske demonstrante u ovom selu, u blizini zida na Zapadnoj obali. Deo zemlje u tom selu u blizini Ramale već je poravnan.

Oni dodaju da je još petoro Palestinaca poginulo, od toga dva naoružana čoveka i trojica slučajnih prolaznika, u žestokoj razmeni vatre s izraelskim vojnicima. Izraelska armija nije odmah potvrdila ovaj broj palestinskih žrtava, već je samo rekla da na izraelskoj strani niko nije povređen.

U izbegličkom logoru Dehejše u Vitlejemu, na Zapadnoj obali, vojnici su u subotu uveče sravnili sa zemljom dve kuće koje pripadaju članovima milicije Tanzim, povezane s organizacijom Fatah palestinskog lidera Jasera Arafata. Srušena je kuća Mohameda Daragmea, koji je izveo napad u kvartu Beit Izrael u Jerusalimu pre dve godine, u kome je ubijeno u 10 Izraelaca i kuća Mohameda Huseina Ise, koji je odleteo u vazduh i ubio jednog izraelskog policajca.


vesti po rubrikama

^svet

15:11h

Izraelska vojska sukobila se sa naoružanim Palestincima u pojasu Gaze

15:18h

Zbog demonstracija pristalica opozicije u Tajpeju zapečaćene glasačke kutije

15:25h

Raketirana Zelena zona u centru Bagdada

15:33h

ETA spremna za dijalog, ali ne odustaje od borbe

15:42h

Juče održani lokalni izbori u Francuskoj

15:49h

Kakav je interes SAD na Haitiju

        


FastCounter by LinkExchange