[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 16. 3. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Borbe žena u blatu u požarevačkoj fabrici kozmetike

U blato do pobede

Promocija prvog srpskog Kluba fango fajda

Baci je u blato, razbi je! Oči muškaraca "zarile su se" u blatnjavo "usijana", skliska bedra. U malom bazenu punom veštačkog blata, devojke namazane maslinovim uljem i obučene u kupaće kostime rvale su se na milost i nemilost.

- Tooooo! - čuo se uzdah kad je jedna pala na dno bazena. Pobednica Slavica, umazana da su joj se videle samo oči, podigla je obe ruke uvis u znak pobede. Uspela je da obori tri devojke za samo 25 sekundi, iako jedna runda traje tri minuta.

Borbama u blatu s posebnim pozivnicama prisustvovalo je tridesetak "odabranih" u fabrici kozmetike u Požarevcu. Bila je to promocija prvog srpskog Kluba fango fajda "San Valentino".

Sav od sreće sijao je idejni tvorac i prvi predsednik novosnovanog Kluba Slavomir Adamović, požarevački biznismen. On je 28. februara u Zavodu za intelektualnu svojinu patentirao ovu žensku borilačku veštinu i sada je jedini zvanični promoter tog ekstremnog sporta na području Srbije i Crne Gore.

- Bazen je mek i uglačan, blato parfemisano i ne postoji veliki rizik od povreda - kaže Adamović - Veći je rizik da se čovek saplete na ulici i trotoaru nego da se povredi u ovom bazenu. Imamo i dežurnog lekara koji, za svaki slučaj, bdi nad onim što se događa.

U Srbiji je ranijih godina bilo tek nekoliko sličnih promotivnih borbi. Dozvoljeno je učešće devojčicama od 16 i ženama do 4o godina.
- Maserka priprema "gladijatirke"za nastup, maže ih dugo mirisnim maslinovim uljem. Posle svake borbe dobijaju određeni broj poena. Pobednica dobija crni počasni okovratnik sa štrasom i imitacijom dragog kamena - dodaje Adamović.-Namerno prskanje i ujedanje protivnica, čupanje za kosu, nije dozvoljeno, koriste se samo ruke i noge.

- Imamo trideset devojaka, a potrebno nam je pet puta više - veli Adamović. - Želimo da ovaj sport zaživi u Srbiji. Posle turneje po zemlji hoćemo da na Tašmajdan dovedemo pet hiljada posetilaca i 150 učesnica.

TEKST I FOTO: DRAGAN STODIĆ


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

15:14h

Borbe žena u blatu u požarevačkoj fabrici kozmetike

15:46h

Beograđanka Aleksandra Šego dobila glavnu premiju u nagradnoj igri "Grand kafe"

16:02h

Dramatični podaci o trgovini ljudima

16:35h

Prvu posleratnu probu sirena za vazdušnu opasnost građani Srbije različito doživeli

16:59h

Setili se i druga Tita…

   
 


     


FastCounter by LinkExchange