[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 15. 3. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sednica parlamenta SCG za desetak dana

Menja se prva postava

BEOGRAD - Sednica Skupštine Srbije i Crne Gore najverovatnije će biti održana za desetak dana, a tačan datum će biti poznat kada budu završeni dogovori o kadrovskim rešenjima za Savet ministara i za parlament državne zajednice. Premijer Srbije Vojislav Koštunica će početkom nedelje u Podgorici o tome razgovarati sa svojim crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem, a prema nekim najavama on će tražiti da Srbija zadrži ministarstva odbrane i diplomatije.

- Ne mogu da kažem ništa konkretno o sednici Skupštine, jer još nisu zaokružena kadrovska rešenja. Sačekaćemo da većina iz Srbije da svoje predloge za određena mesta, a sednica će biti zakazana čim budu rešena ta i još neka tehnička pitanja - kaže potpredsednik parlamenta Milorad Drljević. Prema njegovim rečima, izmene na nekim od vodećih mesta u Skupštini SCG ići će u paketu sa dogovorom o novim ministrima.

Doskorašnji predsednik parlamenta Dragoljub Mićunović podneo je ostavku na tu funkciju prošlog četvrtka, a na njegovo mesto doći će poslanik iz redova srpske delegacije. Kao najozbiljniji kandidat za njegovog naslednika pominje se poslanik Demokratske stranke Srbije Zoran Šami.

- Logično je da predsednik i generalni sekretar Skupštine ne budu iz iste republike, tako da može da se dogodi da bude izabran i novi generalni sekretar umesto Milana Lučića. Međutim, prvo ćemo sačekati da vidimo kakve predloge ima srpska strana - zaključuje Drljević.

J. M.


vesti po rubrikama

^politika

17:05h

Mršave šanse za zajedničkog demokratskog kandidata stranaka iz Vlade i bloka oko DS

17:15h

Velike i male tajne političkog marketinga na delu u prestrojavanjima pred izbore

17:30h

Predrag Marković najavio: Počinje rad na novom ustavu Srbije

17:40h

Sednica parlamenta SCG za desetak dana

17:50h

Dragan Kojadinović traži: Liste nepodobnih za oslobađanje medija

17:55h

Vukčević: Dijaspora nema ništa od tapšanja po ramenu

   


     


FastCounter by LinkExchange