[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 15. 3. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predrag Marković, predsednik Skupštine Srbije najavio za sredu 17. mart

Počinje rad na novom ustavu Srbije

BEOGRAD (Tanjug) - Poslanici Skupštine Srbije u utorak će početi drugu sednicu redovnog prolećnog zasedanja, na kojoj će razmatrati izmene tri sudska zakona, kao i dopunu skupštinskih odbora novim članovima.

Skupština treba da donese odluku o popuni upražnjenih mesta u svojim radnim telima, posle prelaska jednog broja poslanika u Skupštinu Srbije i Crne Gore. To se odnosi i na Odbor za ustavna pitanja, čiji sastav, takođe, treba da se dopuni novim članovima. Na čelu ovog odbora, po svojoj funkciji, biće novi predsednik parlamenta Predrag Marković, koji i zakazuje sednice ovog tela.

Marković je najavio da će Odbor svoj sastav upotpuniti već 17. marta, a odmah nakon toga početi rad na izradi novog republičkog ustava. Skupština po hitnom postupku treba da razmotri i predlog republičke vlade za izmenu tri sudska zakona - Zakon o uređenju sudova, Zakon o sudijama i Zakon o organizaciji državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala.

Predloženim izmenama predviđeno je da apelacioni sudovi i Upravni sud počnu da rade od 1. januara 2007. godine, a ne od početka ove godine, kako je prethodno bilo predviđeno. U skladu s tim izmenama, biće odloženi i rokovi za donošenje odluke o broju sudija i sudija porotnika i za izbor sudija apelacionih sudova i Upravnog suda do 1. juna 2006. godine, odnosno 31. decembra iste godine.

Odlaganje početka rada apelacionih sudova do 1. januara 2007. godine uslovljava i pomeranje nadležnosti koje će ti sudovi imati za drugostepeno odlučivanje u predmetima krivičnih dela organizovanog kriminala.


vesti po rubrikama

^politika

17:05h

Mršave šanse za zajedničkog demokratskog kandidata stranaka iz Vlade i bloka oko DS

17:15h

Velike i male tajne političkog marketinga na delu u prestrojavanjima pred izbore

17:30h

Predrag Marković najavio: Počinje rad na novom ustavu Srbije

17:40h

Sednica parlamenta SCG za desetak dana

17:50h

Dragan Kojadinović traži: Liste nepodobnih za oslobađanje medija

17:55h

Vukčević: Dijaspora nema ništa od tapšanja po ramenu

   


     


FastCounter by LinkExchange