[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 9. 3. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Neizvesno da li će biti grejanja u Nišu

Mazuta ima za

nekoliko dana

NIŠ - Vanredna sednica gradske vlade Niša posvećena alarmantnoj situaciji s nastavkom grejne sezone zbog neizmirenih dugova prema "Jugorosgasu" i "Jugopetrolu"završena je prošlog petka bez konkretnih zaključaka o rešenjima koja bi ipak zaustavila hlađenje radijatora. Jedino je od Upravnog odbora Toplane zatraženo da "po hitnom postupku utvrdi predlog kratkoročnih i dugoročnih mera kojima bi bio omogućen završetak grejne sezone bez isključivanja potrošača".

Nije prihvaćena inicijativa Toplane da joj gradska vlada odobri prelazak na takozvani "redukovani sistem rada", kada bi grejali samo prioritetne ustanove. Obrazloženo je da bi se takav potez mogao prihvatiti "samo u uslovima vanrednog stanja ili delovanja više sile".

Ko je rekao - ostavka?

Zanimljivo je i da je "preskočena" i inicijativa člana gradske vlade Sime Radulovića da bi zbog nastale situacije direktor Toplane "mogao da razmisli o ostavci", kao i njegovo pitanje -"u kakvoj su uslovnoj vezi zarade zaposlenih u Toplani sa stepenom naplate dugovanja?".

Direktor Toplane Dragan Stamenković je inače obavestio gradsku vladu da je uz kampanju za naplatu dugova od korisnika nekako izmiren stari račun, ali da je juče već istekao rok za namirenje drugog dela februarskog duga "Jugorosgasu"koji iznosi 11 miliona dinara. Istovremeno, zbog duga od oko 80 miliona dinara, "Jugopetrol" je niškoj Gradskoj toplani već obustavio isporuku mazuta, zaliha ima još za nekoliko dana, a nove isporuke moraju se avansno platiti. Direktor Stamenković još je rekao da bi za završetak grejne sezone, uz mazut kao alternativu gasu, bilo potrebno oko 1500 tona, za šta je potrebno oko 20 miliona dinara.

Korisnici daljinskog grejanja nesumnjivo duguju Toplani u Nišu velike pare, ali ne duguju "od juče" i ne od trenutka kada je rukovodstvo Toplane "alarmiralo" javnost povodom dugova i rokova prema "Jugorosgasu" i "Jugopetrolu". Zašto je pre toga ćutalo? To pitanje nije postavljeno na sednici gradske vlade. Od opozicionih odbornika gradske skupštine može se ovih dana čuti "da se čekalo da prođu decembarski izbori", ali ne treba zaboraviti ni činjenicu da su i lokalni izbori na vidiku.

Ako "Jugorosgas" početkom naredne sedmice zavrne slavine niškoj Gradskoj toplani, a ona onda obustavi grejanje, na udaru će se naći i građani koji su uredne platiše. Ko njima da nadoknadi smrzavanje i uvećanu potrošnju električne energije?

M. Doderović


vesti po rubrikama

^Srbija

15:13h

Neizvesno da li će biti grejanja u Nišu

15:20h

Novi pokušaj prodaje Sportskog centra "Zlatibor"

15:27h

Ist "Point" preuzima borske rudnike bakra

15:33h

Besne lisice i u Boru

15:40h

UO JGSP "Novi Sad" doneo odluku o besplatnim kartama

15:46h

Juče pred šalterima niške "Mediane": Direktor sačekao dame

15:52h

Veće Saveza samostalnog sindikata ukazuje na nepravilnosti

15:58h

Kikinda: Počela isključenja struje

16:05h

Akcija Udruženja "Nada" iz Kladova: Pokloni za 8. mart

16:12h

Odložen prijem vodovoda u Golupcu

   
 


     


FastCounter by LinkExchange