[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 9. 3. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Uhapšena profesorka sa falsifikovanom diplomom Medicinskog fakulteta

Lažna doktorka lečila bolesne

Sa samo tri položena ispita Jasmina Mitrović đacima predavala mikrobiologiju, a pacijente primala u domovima zdravlja na Voždovcu i u Novom Beogradu

BEOGRAD (Beta) - Beogradska policije privela je osobu osumnjičenu da je sa falsifikovanom diplomom Medicinskog fakulteta radila u nekoliko zdravstvenih ustanova i kao predavač u Srednjoj medicinskoj školi.

Od decembra prošle godine do hapšenja Jasmina Mitrović (43) iz Beograda radila je kao profesor mikrobiologije u Srednjoj medicinskoj školi na Zvezdari.

Sa falsifikovanom diplomom, Mitrovićeva je radila u Domu zdravlja u Ljigu, Topoli, Pančevu, Domu zdravlja Voždovac i Novi Beograd, saopštila je beogradska policija.

Dodaje se da je prilikom konkursa za radno mesto u Srednoj medicinskoj školi Mitrovićeva dostavila lažnu dokumentaciju, overenu fotokopiju falsifikovane diplome o završenom Medicinskom fakultetu u Beogradu i falsifikovano uverenje o položenom stručnom ispitu za doktora medicine.

Proverama je, kako navodi policija, utvrđeno da je Mitrovićeva položila samo tri ispita na fakultetu, kao i da prilikom zasnivanja radnog odnosa nije imala radnu knjižicu, koju joj je policija ranije oduzela.

Takođe je utvrđeno da je Jasmina Mitrović osoblju škole rekla da je knjižicu izgubila i oglasila je nevažećom, pa je priložila duplikat.
Prilikom pretresa, kod nje su pronađeni i pečati sa njenim imenom, pečat Doma zdravlja Voždovac i Novi Beograd.

Beogradska policija privela je Mitrovićevu istražnom sudiji zbog osnovane sumnje da je izvršila krivična dela falsifikovanja isprava, navođenja na overavanje neistinitog sadržaja i oduzimanje ili uništenje službenog pečata ili spisa.


vesti po rubrikama

^hronika

18:06h

Uhapšena profesorka sa falsifikovanom diplomom Medicinskog fakulteta

18:14h

Dušan Krsmanović nije se juče izjasnio o optužnici za ubistvo Đinđića

18:22h

Danas počinje suđenje akterima "Slučaja Ovčara"

18:31h

Na putu Vrbas - Kula poginule majka i ćerka

23:38h

Beograd: Ubio prijatelja na spavanju

23:49h

Ubijen svedok ubistva Zorana Đinđića

   


     


FastCounter by LinkExchange