[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 5. 3. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sekretara Gradske skupštine optužuju za nepotizam pri zapošljavanju

Po mužu i familiji

NIŠ - Doskorašnji predstavnik SPO, a odnedavno nezavisni odbornik u gradskoj skupštini Miodrag Stanković Uča, poznat kao žestoki kritičar lokalne dosovske vlasti, na jednoj od poslednjih skupštinskih sednica optužio je Nevenku Stojković, sekretara SG, za nepotizam.

Stanković je istakao da je Stojkovićeva, koristeći svoju poziciju sekretara gradske skupštine i pripadnost DS, u gradskoj i opštinskoj upravi "udomila" najbližu familiju svoga muža Slaviše Stojkovića, inače člana Izvršnog odbora Opštine Niš. Uposlila je njegovu rođenu sestru Slavicu Jovanović, njenog supruga Dragana i njihovog sina Miloša.

Za svoje tvrdnje Stanković je ponudio dokumentaciju iz koje se vidi da je Jovanovićeva, inače diplomirani sociolog, aprila 2001. godine dobila posao u Sekreterijatu za skupštinske poslove, a da je rešenje o zasnivanju radnog odnosa potpisala Nevenka Stojković. Tada četrdesetosmogodišnja Jovanovićeva izabrana je u konkurenciji 13 kandidata, mada nije imala položen ispit za rad u organima državne uprave. Ostavljen joj je rok od godinu dana da to učini, a plata je iznosila nešto više od 29.000 dinara. Njen suprug Dragan Jovanović zadovoljio se mestom portira u Skupštini opštine, dok je sin Miloš posao dobio u Sekreterijatu za razvoj i informacioni sistem.

Izlaganje Stankovića Nevenka Stojković je propratila bez komentara. Nastojanje novinara "Glasa" da od Stojkovićeve dobije više činjenica o ovom slučaju takođe nisu dala rezultata, jer je ona kratko odgovorila da je sve po zakonu i da o tome više ne želi da razgovara. Za posredovanje u utvrđivanju pune istine o ovim događajima zamoljen je i gradonačelnik Goran Ćirić i potpredsednik gradske vlade Nebojša Rančić. Međutim, ni jedan ni drugi, mada su obećali, više se nisu oglašavali ovim povodom.

D. K.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:37h

Niš: Sekretara Gradske skupštine optužuju za nepotizam pri zapošljavanju

15:43h

Kikinda: Hleb 25 dinara

15:50h

Kruševac: Slobodan Gajić štrajkuje glađu

15:56h

Požarevac: Letnje bašte od 15. aprila

16:02h

NIŠ: Martovska izložba knjiga

16:09h

Užička distribucija brojila očitava dvomesečno

16:16h

Preševo: Albanci se dogovaraju o formiranju Nacionalnog saveta

16:22h

Kraljevo nedelju dana posle zatvaranja slavina

16:28h

Aranđelovac: Voda mutna, ali zdrava

16:34h

Bor peti dan bez vode za piće

16:41h

Pokrajinska vlada uvodi internu televiziju

16:47h

Kladovo: Modernizacija hitne pomoći

16:53h

Novi Sad: Suština spora u Zmaj Jovinoj gimnaziji još nije rešena

   
 


     


FastCounter by LinkExchange