[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 28. 2. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Budući ministri nezadovoljni onim što ih čeka na novim radnim mestima

Nered, hipoteke i skandali…

Aleksandar Popović: Vlada je radila potpuno netransparentno

BEOGRAD - Ni posle tačno dva meseca od vanrednih parlamentarnih izbora, Srbija još nije dobila vladu, a prema najavama mandatara Vojislava Koštunice, to bi trebalo da se dogodi sledeće sedmice. Tada će konačno biti poznat i sastav Koštuničinog kabineta, kao i program vlade. Odlazeći premijer Zoran Živković uoči primopredaje vlasti, a povodom tri godine rada vlade, rekao je, da je zadovoljan postignutim rezultatima.

Živković se pohvalio da vlada "naslednicima" ostavlja vrednost od nekoliko miliona evra svežih para, kao i mnogo bolje socijalne uslove od onih koje su oni zatekli. Kako navodi Živković, njegova vlada zaposlila je oko pola miliona, četiri puta povećala penzije i upetostručila plate.

Za razliku od njega, Dušan Mihajlović, ministar policije, rekao je da je ocena onoga što je urađeno u protekle tri godine "relativna i subjektivna stvar" i naveo da to treba ostaviti "vremenu i nekim istoričarima da ocene".

Jočiću sve najbolje

Odlazeći ministar policije Srbije Dušan Mihajlović poželeo je sve najbolje svom nasledniku Draganu Jočiću iz DSS-a. Mihajlović je kazao da je, ako je bio kvalifikovan za funkciju predsednika Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost, Jočić onda kvalifikovan i za funkciju ministra. Na insistiranje novinara da oceni kako će raditi novi ministar, Mihajlović je odgovorio da će se to videti posle šest meseci.

Političari koji bi trebalo uskoro da zauzmu ministarske fotelje, rezervisani su, prema Živkovićevoj oceni, i navode da će se učinci još aktuelne vlasti tek videti.

Velimir Ilić, lider Nove Srbije, ministar za kapitalne investicije u novoj vladi, zahvaljuje se premijeru Zoranu Živkoviću na darežljivosti, ali je rekao da će tek kada dođu na vlast videti šta je stvarno ostalo i to će izneti pred javnost.
- Najveća zaostavština prethodne vlasti biće hipoteke koju imaju - kriminalne radnje i veze, dobavljači, tenderi... Toga ima jako puno - rekao je Ilić za "Glas".

Bojan Dimitrijević, funkcioner SPO, budući ministar trgovine turizma i usluga kazao je da će najteža zaostavština prethodne vlasti biti skandali, nedostatak političkih institucija, visoka nezaposlenost i teška socijalna situacija.
- Za prve dve stvari direktno je odgovorna vlada, dok je treća zatečena - naglasio je Dimitrijević.

Aleksandar Popović, potpredsednik DSS-a, koji je viđen na funkciji ministra za nauku i zaštitu životne sredine, ocenio je da je za njih najteže nasleđe potpuni institucionalni nered. Međutim, on je dodao i da je to polako počelo da se rešava - imamo parlament, predsednika Skupštine, uskoro ćemo dobiti i vladu…

Komentarišući ocene odlazećeg premijera o radu svog kabineta, Popović kaže da "vlada, koja je radila potpuno netransparentno, nikada nije parlamentu podnela izveštaj o radu tako da je teško sada reći šta je sve ostavila iza sebe".

L. Č. - R. N.


vesti po rubrikama

^politika

17:10h

Budući ministri nezadovoljni onim što ih čeka na novim radnim mestima

17:20h

Tadić: DS neće podržati manjinsku vladu

17:25h

Koštunica i Grunet o stanju u Srbiji

17:30h

Podrška EU dijalogu Beograda i Prištine

17:35h

Berns: NATO i dalje raspoložen za saradnju sa Srbijom

17:40h

Priznanje Karle del Ponte o Miloševiću

17:55h

Izveštaj Solane zabrinuo Prizrensku eparhiju

18:10h

Čović kritikovao izveštaj Međunarodne krizne grupe

18:20h

Simo Spasić: Nagrada Solane za albanske zločine

23:35h

BIA pronašla: Bunker prepun pušaka i topova

23:50h

Albanski premijer u poseti Kosovu

   


     


FastCounter by LinkExchange