[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 28. 2. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Izveštaj o konkursu za kupovinu 1.000 gradskih stanova

Uvaženo pet žalbi

Socijalno ugroženima omogućen popust za uknjiženje

Posle mnogobrojnih primedbi na konkurs za kupovinu nekog od 1.000 gradskih stanova, Stambena komisija Izvršnog odbora Skupštine grada usvojila je pet prigovora, a 215 odbacila. Prema rečima Đorđa Staničića, predsednika Stambene komisije, u predviđenom roku za prigovor stiglo je 220 žalbi na konačnu rang listu.

- Komisija je prethodnih dana veoma pažljivo razmatrala sve pritužbe, a svih 220 prigovora je podnelo je samo devet sugrađana, što znači da je svako od njih imao po dvadesetak žalbi. To pokazuje da je od ukupnog broja učesnika na konkursu malo njih nezadovoljno njegovim ishodom i da smo dobro obavili svoj posao - rekao je Staničić.

Opredeljivanje za stanove traje i dalje, a na pojedinačne odluke Komisije može se podneti prigovor Izvršnom odboru Skupštine grada u roku od 15 dana od dana objavljivanja odluke. Pored toga, gradski čelnici podsetili su još jednom na popuste za socijalno ugrožena domaćinstva prilikom legalizacije bespravnih objekata.

Tako, pravo na besplatno ozakonjenje svojih domova imaju porodice koje ostvaruju dečji dodatak, materijalnu pomoć, građani sa najnižom penzijom, članovi uže porodice palog borca i drugi. U zavisnosti od mesečnih prihoda, ostala domaćinstva mogu ostvariti popuste od 80, 60, 40 i 20 odsto. Da bi se ostvarili ovi popusti, neophodno je da je lice prijavilo svoj objekat za legalizaciju koji se nalazi na teritoriji Beograda, kao i da ima sklopljen ugovor sa Direkcijom za zemljište.

O. N. S.- MSB


vesti po rubrikama

^Beograd

21:14h

Izveštaj o konkursu za kupovinu 1.000 gradskih stanova

21:22h

U susret Olimpijadi: Stipendije za sportiste

21:29h

Predstavnik Svetske federacije turističkih vodiča u Beogradu

21:37h

Pomoć Grada beogradskim bolnicama

21:45h

Prekid veza u Studentskim domovima zbog duga

21:53h

U Skupštini grada juče otvorene ponude: Obnova dvorske fontane

22:01h

Muke vozača u Novom Beogradu

22:10h

Popusti u Merkatoru

   


     


FastCounter by LinkExchange