[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 20. 2. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Beovizija i Evropesma SCG ovog vikenda u Centru "Sava"

Povratak na Evroviziju

Posle 12 godina pauze, ove godine imaćemo predstavnika. U revijalnom delu, Džoni Logan, trostruki pobednik Evrovizije

Večerašnji Drugi festival Beovizija u Centru "Sava" (21 sat) biće zagrevanje za sutrašnji izbor za našeg predstavnika na Evroviziji ili, kao se zvanično zove, Evropesma-Evropjesma SCG 2004. Za razliku od poslednjeg izbora, pre 12 godina, koji se tada zvao Jugovizija i kada se glasalo iz osam TV centara bivše Jugoslavije, ove godine glasaće po četiri člana žirija iz TV centara Beograda i Podgorice, a deveti glas daće publika.

Na Beoviziji će 28 pesama izvesti: Aco Regina, grupa Agata, Braco, Danijala Vranić, Darko, Denis i Obule, grupa Đogani, Husa, Igor Tasovac, Ivana Knežević, Jelena Jevremović, Jelena Karleuša, Jelena Popović, Koktel bend i Orkestar Bobana Markovića, Ksenija Ivanović, Leontina, grupa Luna, duet Maja Nikolić i Ceca Slavković, Marko Jeftić, Martin Vučić, Mina Lazarević, Nataša Kojić, grupe Negativ i Dan i noć, Suzana Petričević, Yo, Zorana.

Četiri pobednika pridružiće se onima koje je selekciona komisija odabrala da se takmiče za Evropesmu, a među njima su: Ana Milanković, Andrijana i Marija Božović, Ekstra Nena, grupa Evropa, Jelena Tomašević, Jovana Nikolić, Knez, Madam Piano, Mari Mari, grupe Mogul, Negre i Peti element, Saša Dragaš, Saša Vasić, Sergej Ćetković, Tanja Banjanin, Tanja Jovićević, Teodora Bojović i grupa Najtšift, Željko Joksimović...

Prve večeri voditelji su Aleksandar Srećković i Ksenija Balaban, druge Aleksandar Bojović i Nina Mudrinić, a treće revijalne večeri (23. februara) Voja Nedeljković s pet novih lica.

Pojedini pevači, čije pesme nisu prošle selekciju uputili su zamerke organizatorima. Iako su među njima i veoma zvučna imena iz sveta popularne muzike, organizatori kažu da je presudan bio kvalitet pesme.

- Članove selekcionih komisija, koji su muzički stručnjaci, odredile su televizije Srbije i Crne Gore. Televizije na to imaju isključivo pravo, a ko gubi ima pravo da se ljuti - mišljenja je Dragan Ilić, glavni i odgovorni urednik Kulturno zabavnog programa RTS. Ilić kaže da odabrane pesme "imaju ambiciju da pogode ukus evropskog auditorijuma, ali su i vrlo raznovrsne".
- Četiri pesme sa Beovizije samo će obogatiti izbor, tako da bi ovo bi mogao da bude najjači muzički festival kod nas u proteklih deset godina - rekao je Ilić.

U revijalnom delu Evropesme SCG 2004. nastupiće Džoni Logan, dvostruki pevački evrovizijski pobednik 1980. i 1987. godine, a 1992. i kao kompozitor. Pobednik Evropesme predstavljaće našu zemlju na izboru za pesmu Evrovizije koji se ove godine održava u maju u Istanbulu.

O. S.


vesti po rubrikama

^kultura

16:22h

Beovizija i Evropesma SCG ovog vikenda u Centru "Sava"

16:31h

Koncert Beogradske filharmonije u Kolarčevoj zadužbini

16:40h

Treći festival ZROK u Zrenjaninu

16:48h

Davorin Bogović, bivši vokal Prljavog kazališta u DOB-U

16:56h

Naučni skup i okrugli sto povodom dva veka Srbije modernog doba u SKC-u

   


     


FastCounter by LinkExchange