[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 17. 2. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradska toplana ostaje bez energenata

Toplo još sedam dana

NIŠ - Nišlije bi krajem ove nedelje mogle da ostanu bez grejanja, jer su rezerve mazuta u Gradskoj toplani minimalne, a snabdevač gasom firma "Jugorosgas" najavila je da će danas obustaviti isporuku ovog energenta zbog duga od 40 miliona dinara.

Uslov za dalje snabdevanje gasom bio je da se do danas isplati makar 14 miliona duga, ali rukovodstvo toplane kaže da tolikih para nema, jer od građana i privrede potražuju oko 150 miliona dinara. Ni kampanja naplate dugova, u koju se uključila i gradska vlada, ni pretnje da će se krenuti sa isključenjima neurednih platiša nije dala značajnije rezultate, jer se u kasu toplane prethodnih nekoliko dana slilo samo četiti miliona dinara.

- Jedino što smo mogli da učinimo u ovakvoj situaciji je da pripremimo postrojenja za rad na mazut, ostalo je u rukama "Jugorosgasa". Njihovi ljudi su bili ovde, evidentirali su dosadašnju potrošnju, verovatno zbog saldiranja duga. Mi ćemo pokušati da im ponudimo određena sredstva u cilju postizanja sporazuma oko daljeg snabdevanja gasom a na njima je da odluče šta će dalje, kaže Miodrag Tasić, pomoćnik direktora Gradske toplane. Dodaje da je prelazak na mazut, samo privremeno rešenje, s obzirom da toplana nema dovoljne količine ovog energenta a "Jugopetrol" nove isporuke uslovljava isplatom dobrog dela milionskog duga.

Tasić najavljuje da se neće odustati od prinudne naplate potraživanja jer toplana drugih sredstava za poslovanje nema. Navodi da su skupštinama stanara onih stambenih zgrada gde je procenat naplate ispod 40 odsto poslata pismena upozorenja a da je sledeći korak redukcija grejanja.

Iz toplane podsećaju građane na mogućnost da dug izmire u ratama do juna ove godine, kao i da redovne platiše imaju popust od pet odsto na visinu računa.

D. Kocić


vesti po rubrikama

^Srbija

15:19h

Niš: Gradska toplana ostaje bez energenata

15:28h

Nova kadrovska pomeranja u JP "Reč naroda"

15:37h

Ruski ugalj greje Borane

15:44h

Bor: Obelodanjena primanja opštinskih funkcionera

15:50h

Niš: Narodna biblioteka obnovila knjižni fond

15:58h

Nadzorni odbor za "Nišekspres"

16:04h

U Vojvodini povećane cene za odvodnjavanje

16:12h

U selima Rasinskog okruga počinje obuka iz bezbednosti saobraćaja

16:20h

Žene se pripremaju da pobede na lokalnim izborima

16:27h

Milenko Pavlović poklonio Orašcu kazan za jubilej

16:33h

Šta će biti sa rudnikom Veliki Majdan

16:41h

Kragujevac dobija još jedno umetničko delo za Dan grada

 
 


     


FastCounter by LinkExchange