[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 7. 2. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U jeku kampanja za predsednika Demokratske stranke

Tadić - Živković 6:1

BEOGRAD - Sve oči srpske javnosti i dalje su uprte u DS, što zbog njihove izborne Skupštine, što zbog pregovora o vladi. Iako se trenutno ne nazire mogućnost dogovora o vladi između DS-a i DSS-a koje su istakle potpuno suprotne stavove o modelu izvršne vlasti, ipak se ostavlja prostora za postizanje sporazum, jer iskustva pokazuju da su svakakvi obrti na našoj političkoj sceni mogući. Eventualni dogovor mogao bi da zavisi, prema ocenama upućenih, od toga ko će biti izabran za prvog čoveka u DS.

To je, prema nekima, jedan od razloga zbog čega su jednomesečni razgovori demokratskog bloka neuspešno završeni. U njima su u ime DS-a učestvovali zamenik predsednika i potpredsednik Zoran Živković i Boris Tadić, koji su i jedini kandidati za lidera stranke. Pregovori o formiranju vlade "uleteli" su u nezgodno vreme dok se u DS-u vodi žestoka kampanja za predsedničko mesto, te je, kako se ističe, sve bilo u znaku pridobijanja podrške u stranci. Lobiranja uveliko traju i, prema nekim ocenama, Tadićeva prednost, koja je bila znatno veća od njegovog protivkandidata, polako je počela da se topi.

Šutanovac bez podrške

Kako "Glas" saznaje, na potpredsedničko mesto pretendovao je i Dragan Šutanovac ali je od toga odustao jer nije dobio podršku nijednog opštinskog odbora. Šutanovac će, kako saznajemo u vrhu te stranke, morati da se zadovolji funkcijom člana Predsedništva beogradskog odbora DS, za koju se i kandidovao. Konačnu odluku o tome doneće delegati Skupštine DS-a 22. februara.

Neki čak govore i da je na sceni velika kupovina glasova. Govoreći o svojoj poziciji, Živković je izjavio da je ona sada mnogo bolja nego pre dve nedelje. Razlog tome je, kako je naveo, što je tek tada krenuo u stranačku kampanju, za razliku od Tadića koji je u trku ušao još pre dva meseca. Milan Nikolić, direktor Centra za proučavanje alternativa, izjavio je da je trenutni odnos Tadić - Živković 6:1, ne isključujući mogućnost i izmene rezultata. Po svoj prilici, kako je rekao, pobednik će biti Tadić, dodajući da "nijedan od njih nije dovoljno isproban u pravim funkcijama".

Skupština DS-a zakazana je za 22. februar, kada bi pored predsednika trebalo da bude izabrano i novo rukovodstvo. Kandidati za potpredsednike su Čedomir Jovanović, Gordana Čomić, Bojan Pajtić, Nenad Bogdanović, Dušan Petrović, Slobodan Gavrilović, Vlatko Rajković, Ljiljana Lučić i Živorad Anđelković.

L. Č. - R. N.


vesti po rubrikama

^politika

16:30h

Savet bezbednosti UN juče raspravljao o Kosovu i Metohiji

16:40h

Čović o izmenama Ustavnih okvira u Skupštini

16:55h

Srbi i Šiptari okupili se oko mosta u Kosovskoj Mitrovici

17:05h

Premijer Kosova najavio otvaranje biroa u Vašingtonu, Njujorku i Briselu

17:15h

Koštunica obećao uskoro i vladu

17:25h

O stabilnosti u Srbiji i tokom Molitvenog doručka

17:40h

U jeku kampanja za predsednika DS-a: Tadić - Živković 6:1

23:20h

SBUN: Standardima se ne pokreće status

23:40h

O'Donel: Pogubno eventualno učešće bivših snaga u vlasti

23:55h

Više stotina građana na protestu u Podgorici

   


     


FastCounter by LinkExchange