[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 7. 2. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Grad nabavlja 20 kamiona za smeće i pranje ulica

Nova vozila za "Čistoću"

Iz budžeta će biti izdvojeno 141.400.000 dinara za ovu nabavku

Poboljšanje rada javnih komunalnih preduzeća, svakako, je bio jedan od važnijih zadataka ove gradske vlade, pa je Izvršni odbor Skupštine grada, na juče održanoj sednici, doneo odluku da za potrebe Javno-komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" nabavi 20 novih vozila.

Prema rečima Radovana Draškića, člana gradske vlade, biće nabavljeno osam kamiona za pranje gradskih ulica, četiri vozila za odnošenje fekalnih materija, četiri auto-podizača i četiri vozila sa nadgradnjom rol kipera za odvoz smeća u kontejnerima, kapaciteta 20 metara kubnih.
- Osam autocisterni nabavljamo jer "Gradska čistoća" ima 66 ovakvih vozila, koja su istrošena, a njihova prosečna starost je oko 17 godina. Takođe se ukazala potreba za ostalim vozilima, jer su gotovo sva toliko stara i imaju veliki broj odrađenih radnih sati da će uskoro postati neupotrebljiva. Zbog toga nema potrebe da ulažemo novac u njihovu popravku, već je najbolje rešenje da se kupe nova - rekao je Draškić.

Nabavka

Gradska vlada izabrala je preduzeće "Husgvarna trejd" D. O. O. kao najboljeg ponuđača za nabavku 26 biotrimera za travu i ivice travnjaka, koje će koristiti radnici JKP "Zelenilo Beograd". Za ovaj posao iz gradskog budžeta biće izdvojeno 705.520 dinara. Ovo komunalno preduzeće biće uskoro bogatije i za jedan vibro valjak, koji će za njegove potrebe nabaviti preduzeće "MAG Petrol". Gradska vlada će za ovu nabavku izdvojiti 4.267.212 dinara.

On je, takođe, naglasio da će nova četiri vozila za odvoz smeća značajno unaprediti tehnologiju rada i poboljšati usluge ovog preduzeća.
- Nova četiri vozila za odvoz smeća će se, uglavnom, koristiti za uklanjanje otpada pored velikih trgovinskih centara, kao što su "Merkator", "Delta", "Delta M", "Vero" i "Centroprom". Ona će, takođe, imati funkciju zamene znatnog broja radnika koji su napustili ovo preduzeće tokom proteklih godina - zaključio je Draškić i dodao da će Grad za ovaj posao potrošiti 141.400.000 dinara.

O. Slavković


vesti po rubrikama

^Beograd

21:18h

Grad nabavlja 20 kamiona za smeće i pranje ulica

21:26h

Raspisan konkurs za dekorativnu rasvetu

21:33h

Deca iz Zvečanske posetili sajam naoružanja

21:41h

Udruženja "Belt" i "Šeri" poriču navode da su "divlji taksisti"

21:49h

Kursevi Narodne tehnike "Stari grad"

21:57h

U vatrenom okršaju ubijen brat Arkanovog telohranitelja

22:04h

Demontaža novogodišnjih sijalica trajaće tri nedelje

22:12h

Vreme utiče na hronične bolesnike

22:20h

Zatvoren parking kod Ekonomskog fakulteta

   


     


FastCounter by LinkExchange