[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 6. 2. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Saopštenje Vojnog okruga Niš

Neće biti dodatnih
dnevnica za Kosovo

NIŠ - Rezervisti koji su tokom agresije NATO na SRJ bili angažovani kao pripadnici VJ na Kosovu, osim dnevnica koje su im bile isplaćene, druge nadoknade neće dobijati, navodi se u saopštenju Vojnog okruga Niš, dostavljenog medijima.

Povod za reagovanje vojnih vlasti bila je informacija o navodnim donacijama nekih stranih država, namenjenim isplati novčanih nadoknada rezervistima koji su boravili na Kosmetu.

"Poslednjih dana obraća nam se veliki broj građana sa zahtevom za izdavanjem potvrda o učešću u ratu. Dnevno primamo više od 600 zahteva, mada nam tehničke mogućnosti omogućavaju da izdamo samo oko 300 potvrda. Zato molimo rezerviste da pokažu strpljenje i omoguće nam da radimo. Svi će dobiti potvrde ali o isplati novca nema govora", kaže potpukovnik Svetislav Strahinjić, pomoćnik komandanta za informisanje i moral Vojnog okruga Niš.

On dodaje da je zbrka nastala usled glasina koje su krenule iz Vranja pošto je grupa rezervista sudskim putem uspela da naplati zaostale dnevnice. Saopštenje vojnih vlasti nije ubedilo bivše borce, koji ne odustaju od namere da svoje ratovanje naplate još jednom. Udruženje boraca poslednjih ratova i dalje poziva sve one koji su "nezadovoljni svojim dnevnicama" da im se obrate radi tužbe. U čitavu priču, uključili su se i pojedini niški advokati koji od rezervista uzimaju pare unapred obećavajući im da će svoje nadoknade dobiti preko suda.

D. K.


vesti po rubrikama

^vesti

17:34h

Saopštenje Vojnog okruga Niš: Neće biti dodatnih dnevnica za Kosovo

17:41h

Nagrada: Đinđiću posthumno

17:50h

Bor: Iz grobnice ukrao 500 dinara

17:59h

Skandal na ortopediji bolnice u Boru

18:07h

Nestala stilizovana glava sa spomenika u Valjevu

18:14h

Cela Jagodina bez grejanja?

   


     


FastCounter by LinkExchange