[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 6. 2. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Rašanac mora da plati privatnom preduzimaču 2.700.000

Rasprodaju seosku
imovinu zbog duga

PETROVAC NA MLAVI - Selo Rašanac u dolini Mlave primorano je da rasproda deo svoje imovine kako bi Mesna zajednica konačno namirila dug privatnom preduzimaču Staniši Vlajiću. Radi se o dugu od 2,5 miliona dinara, koji Mesna zajednica nije isplatila Vlajiću na ime izvedenih radova na telefonizaciji sela. Štetni ugovor s Vlajićem potpisao je tadašnji predsednik MZ Tihomir Dragutinović koji je 1990. godine bio predsednik MZ Rašanac, a čiju odgovornost meštani, začudo, ne zahtevaju.

Prva presuda doneta u njegovu korist u Opštinskom sudu u Petrovcu 1998. godine potvrđena je 2000. godine u požarevačkom Okružnom sudu. Mesna zajednica je s kamatom Vlajiću dužna da plati oko 2.700.000 dinara. Pošto je žiro-račun MZ prazan, sud je naložio prodaju zgrade zdravstvene ambulante i zadruge, koji su i prodati za oko 2 miliona dinara Miroslavu Jovanoviću koji radi u Beču.

Telima brane zgradu

Meštani Rašanca su se u dva navrata pobunili, protestovalo je oko 200 stanovnika, a Ljubiša Marinković je po prekršajnoj prijavi kažnjen sa 4.500 dinara. Odustalo se zasad od prinudnog uvođenja u posed novog vlasnika zgrade zdravstvene ambulante jer su meštani najavili da će svojim telima braniti ambulantu.

Utvrđeno je tek nedavno da Mesna zajednica u Rašancu preduzimaču Vlajiću duguje još oko 600 hiljada dinara. Pored pomenuta dva i po miliona miliona, Sud je naložio i prodaju Doma kulture, procenjenog na oko 16 miliona dinara, ali se na prvoj licitaciji nije pojavio niko, pa će njegova vrednost na drugoj iznositi oko 10 miliona. Staniša Vlajić je finansijski propao, a svoje zidarsko preduzeće je morao da zatvori zbog nagomilanih dugova.

- Sudske odluke su u redu. Činimo sve da razmrsimo ovaj Gordijev čvor u interesu sela - kaže Aca Životić, predsednik SO u Petrovcu na Mlavi. - Zbog neodgovornih pojedinaca trpi, celo selo. Da selo ne bi ostalo bez zdravstvene ambulante, ideja je da selu besplatno ustupimo zgradu stare železničke stanice.

D. STODIĆ


vesti po rubrikama

^Srbija

15:24h

Rašanac mora da plati privatnom preduzimaču 2.700.000

15:30h

Niš: Obuku i posao odbilo mnogo nekvalifikovanih

15:36h

Dogovor o rešenju problema pasa lutalica u ćorsokaku

15:42h

Rekonstrukcija škole u Stopanji u završnoj fazi

15:50h

Loznica: Besplatna rehabilitacija

15:52h

Radnici "Partizana" prekinuli štrajk glađu

16:03h

Počeo štrajk u žabaljskom "VOS-u"

16:10h

Počinje sanacija Jevrejskog groblja u Nišu

16:18h

Humani gest "Ravnaje" iz Malog Zvornika

16:22h

Opštinsko veće u Priboju usvojilo plan rada za ovu godinu

16:29h

Javna licitacija za 21 lokal u centru Kikinde

 
 


     


FastCounter by LinkExchange