[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 27. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Niš će dočekati Olimpijadu sa kvalitetnijom ugostiteljsko-turističkom ponudom

"Ambasadoru" četvrta zvezdica

NIŠ - Kompanija "Junivorld", američkog biznismena niškog porekla Srbe Ilića, ispunjava sve obaveze preuzete tenderskom kupovinom beogradskog "Putnika" i niškog "Srbijaturista", saopštio je novinarima na Kopaoniku Uroš Parlić, direktor "Srbijaturista". Susret sa novinarima je inače organizovan na Kopaoniku da bi se oni na licu mesta mogli uveriti da je "Junivorld"već rekonstruisao svoje kapacitete na toj planini ped ovu zimsku sezonu, a i da bi se saopštili dalji planovi za uređenje hotelskih kapaciteta u Nišu u susret Olimpijadi u Atini.

U poslednje vreme kružile su glasine da su "Putnik" i "Srbijaturist" ozbiljno ugroženi jer je, navodno, biznismen Ilić bankrotirao i da već rasprodaje svoju imovinu u Americi, što visoki predstavnici "Junivorlda" odlučno demantuju, navodeći da je u investicije ili preuzete obaveze i dugove dva srpska preduzeća u prošloj godini već uloženo oko 13 miliona dolara. Ne spore se ni obaveze investiranja u ovoj godini vredne 21 milion dolara.

"TON" u akciji

Turistička organizacija Niša (TON) sa privatnom agencijom "Ekspo-grupa" izdala je prošle godine na srpskom, engleskom, nemačkom, grčkom i turskom jeziku atraktivan Gradski vodič, kao i "Pasoš dobrodošlice"sa interesantnim popustima za vlasnike tog "pasoša". Uskoro će iz štampe izaći i Opšti prospekt grada, najavljuje direktor TON-a Miomir Milić.

- U Nišu će biti rekonstruisana dva velika objekta. Do aprila je planirana rekonstrukcija renomiranog Motela "Nais" na dvanaestom kilometru autoputa prema Beogradu, koji treba da preraste u hotel, dok bi hotel "Ambasador" u centru Niša do avgusta trebao da dobije i četvrtu ugostiteljsko-turističku zvezdicu. "Ambasador" će uz izmenjenu i adaptiranu unutrašnjost dobiti metalno-staklenu fasadu u kojoj će se, danju i noću, odslikavati obrisi čitavog centralnog gradskog trga, izjavio je Karmelo Deurandi, direktor hotelske grupe u "Putniku".

Marketing agent "Putnika" Dragana Duraković je naglasila da je strategija "Junivorlda" da od kapaciteta "Putnika" i "Srbijaturista" planira da stvori prvu srpsku hotelsku grupu koja može da izađe na evropsko i svetsko tržište i bude povezana sa najvećim svetskim turoperaterima poput "Tomsona". "Putnik" je pred Olimpijadu u Grčkoj postao i zvanični agent Olimpijskog komiteta SCG i već je ponudio atraktivne turističke aranžmane.

Poslovni ljudi iz sveta doskora su nakon boravka u Nišu odlazili na noćenje u Beograd jer ovaj grad nije raspolagao pristojnijim hotelskim kapacitetima. Međutim, ponuda je poboljšana zahvaljujući privatnim inicijativama i investicijama. Tako su i u poslovnim krugovima sada već poznati privatni Garni hotel "Panorama luks", zatim hotel "Aleksandar" i restoran "Lion" sa svojim kapacitetima za prenoćište. U Novom Selu, na izlazu iz Niša prema Prokuplju gradi se atraktivan motel "Zeleni vir", a u gradu se gradi nekoliko manjih privatnih hotela.

M. Doderović


vesti po rubrikama

^Srbija

15:06h

Niš će dočekati Olimpijadu sa kvalitetnijom ugostiteljsko-turističkom ponudom

15:12h

Povećan broj žrtava na putevima lozničke opštine u 2003. godini

15:18h

Zaječarci za komunalne usluge duguju 2,3 miliona evra

15:24h

Loznica: Nova stanica saobraćajne policije

15:30h

Sanitarci zaustavili proizvodnju u Niškoj pivari

15:37h

Radnici "Župe" zaplašeni a sindikati nemoćni

15:43h

Protest više stotina radnika koji su ostali bez posla

15:50h

Zoran Drakulić boravio u RTB Bor

15:57h

Srebrenica: Ragbi umesto fudbala

16:03h

Kragujevački radikali krenuli put skupštinskih klupa

16:09h

Vatrogasna služba Novog Sada loše opremljena

16:15h

Loznica: Kampanja Centar za socijalni rad za smeštaj nezbrinute dece

16:22h

Zvučni semafori i u Novom Sadu

16:30h

Kikinda: Ekolozi protiv odlaganja kosorb-solventa u zemlju

   
 


     


FastCounter by LinkExchange