[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 27. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Akcija niške filijale Zavoda za tržište rada

Obuka za "Lepu Srbiju"

NIŠ - Na Narodnom univerzitetu "Pavle Stojković" u Nišu počinje obuka za 79 nekvalifikovanih građana sa evidencije nezaposlenih koji će tokom tri meseca ovladati teorijskim i praktičnim znanjem za zidarske, molersko-farbarske i tesarske poslove i dobiti sertifikat o stručnosti za poslove drugog stepena složenosti.

Ta lica će tokom obuke primati novčanu pomoć od 5.000 dinara mesečno, biti osigurana za slučaj povrede na radu ili profesionalnog oboljenja i primati nadoknadu troškova prevoza u gradskom saobraćaju. Obuka će trajati do tri meseca, po pet dana u sedmici na Narodnom univerzitetu "Pavle Stojković".

Neće da rade

Zanimljivo je da je niška filijala Zavoda za tržište rada u ovoj akciji bila suočena sa nezainteresovanošću nekvalifikovanih lica sa svoje evidencije za ovu vrstu obuke i radnog angažovanja, a ima ih inače ukupno oko 11 hiljada. Zato je osim 79 koji počinju obuku, potrebno još desetak radnika.Akcija niške filijale Zavoda za tržište rada

Ovako obučeni zidari, tesari i moleri biće tri meseca angažovani na niškom delu projekta "Lepa Srbija" vrednog oko 400 miliona dolara, kada će urediti i ukrasiti fasade najatraktivnijih zgrada u gradu. Oni će tokom rada primati zaradu iznad proseka u ovoj struci, a nakon toga biti u mogućnosti da uz dobijeni sertifikat i stečeno iskustvo razviju i sopstveni građevinski biznis. Projekat inače realizuju Ministarstvo za rad i zapošljavanje, Republički zavod za tržište rada, grad Niš i Program za razvoj UN (UNDP).

Otuda i poziv onima koji su prošli testiranja i lekarske preglede, a kasnije odustali, da se ipak jave i iskoriste ovu lepu šansu za dokvalifikaciju, zatim tromesečno radno angažovanje, a kasnije i lakše zapošljavanje.

M. D.


vesti po rubrikama

^društvo

16:20h

Bivši holandski funkcioneri na optuženičkoj klupi zbog ratnih zločina u Srbiji

16:29h

Generalni štrajk u "Vinči" zbog transformacije Instituta

16:37h

Akcija niške filijale Zavoda za tržište rada

16:45h

Svetski kongres za ustavno pravo

16:52h

Radiodifuzna agencija zadovoljna izveštavanjem medija u izborima

17:01h

Posle konkursa za hraniteljske porodice na redu obuka

17:10h

Analitičari o političkoj situaciji

17:18h

"Minakva": Čudna biljka "stevia"

17:26h

Deseto takmičenje u besedništvu

23:54h

NATO upozorio da će bombardovati RTS

   


     


FastCounter by LinkExchange