[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 14. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pred RIK-om danas i poslednja poslanička lista

I DS spremna za parlament

Nataša Mićić sutra započinje konsultacije za zakazivanje sednice Skupštine

BEOGRAD - Demokratska stranka predaće danas svoju poslaničku listu sa 37 imena Republičkoj izbornoj komisiji, najavljeno je juče iz ove stranke. Sa predajom lista DS pred RIK-om će biti spisak svih 250 poslanika budućeg parlamenta. Ljiljana Benać Šantić, sekretar RIK-a, izjavila je juče za "Glas" da će RIK sutra održati sednicu na kojoj će potvrditi poslaničke liste. Po njenim rečima, izveštaj će odmah biti prosleđen Skupštini, a onda je na potezu Nataša Mićić.

- Sednicu Skupštine zakazaću odmah posle obavljenih konsultacija sa predstavnicima poslaničkih grupa, a započeću ih odmah po dobijanju izveštaja od RIK-a u četvrtak - rekla je juče za "Glas" Nataša Mićić i dodala da će sednica, po propisu, biti održana sedam dana po njenom zakazivanju.

Delegati

Administrativni odbor Skupštine Srbije, odmah po konstituisanju, trebalo bi da delegira poslanike za parlament Srbije i Crne Gore.
Šest stranaka imaće 91 poslanika, od kojih je 30 iz SRS, 20 iz DSS, 14 iz DS, 11 iz G17 i po osam iz SPS i SPO-NS.

Demokratska stranka do juče nije imala konačan spisak poslanika. Jedna od verzija do koje je "Glas" došao je da će u Skupštini Srbije sedeti: Boris Tadić, Milena Milošević, Gordana Čomić, Aleksandar Vlahović, Bojan Pajtić, Boško Ristić, Aleksandar Radosavljević, Dragan Šutanovac, Zoran Mićović, Dragoljub Živković, Milan Marković, Nenad Bogdanović, Goran Knežević, Anita Deretić, Milan Stanimirović, Miroslav Martić, Milovan Marković, Slobodan Mihajlović, Čedomir Petković, Dobrica Janković, Marko Đurišić, Dragoslav Jovanović, Vlada Jovanović i Dragiša Žužević.

Sigurno je da će sa izborne liste "DS -Boris Tadić", GSS predstavljati Goran Svilanović, Nataša Mićić, Gašo Knežević, Dragor Hiber i Snežana Lakićević Stojačić, DC Dragoljub Mićunović, Dragan Vuksanović, Slobodan Vučković, Lejla Ruždić Trifunović i Slobodan Pajović, a Listu za Sandžak Esad Džudžević i Bajram Omeragić.

V. N.


vesti po rubrikama

^politika

17:10h

Da li će i ostale partije koje nisu prešle cenzus proći kao Čovićeva?

17:20h

Svetozar Marović pozvao EU u Strazburu

17:25h

Tužilaštvo će izvesti još 20 svedoka protiv Miloševića

17:30h

Albanski lobisti u SAD preuzimaju inicijativu

17:40h

Očekuje se da današnja sednica GO DSS usmeri pregovore o formiranju organa vlasti

17:45h

"Glas" istražuje: Šta je sve dozvoljeno zarad "viših državnih interesa"

17:55h

Pred RIK-om danas i poslednja poslanička lista

23:45h

Hag: Nalog za hapšenje

 


     


FastCounter by LinkExchange