[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 30. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kako dočekuju Novu godinu u Bujanovcu

Bez sjaja i dekoracija

BUJANOVAC - Novu 2004. godinu većina žitelja Bujanovca dočekaće u krugu porodice, uz malu svečaniju trpezu i TV program. Za proslave i terevenke većina nije zainteresovana. Kod Srba je najčešći razlog za to nedostatak novca, dok Albanci radije proslavljaju svoju Novu godinu koja dolazi krajem maja. Da dolazi Nova godina u gradu se primećuje najviše po uličnim prodavcima koji su na tezgama izneli svoj novogodišnji program. Ukrašavanje grada, koje je u nadležnosti Gradske direkcije za građevinsko zemljište, počelo je tek u petak i ogleda se u nekoliko nizova raznobojnih svetiljki koje su raspoređene po krošnjama drveća oko gradske pešačke zone - Trga Karađorđa Petrovića.

Direktor Direkcije Zulfa Sejdini tvrdi da je ukrašavanje grada kasno počelo zato što su prethodnih godina pokradene mnoge sijalice. Primetno je, međutim, da su ukrasi, osim što su prepolovljeni, videli mnogo novih godina, i da nije postojalo interesovanje da se nabave novi. Bujanovac će u novogodišnjoj noći mnogo slabiji blistati od obližnjeg Vranja, neće imati okićenu gradsku novogodišnju jelku, kao ni čuveno odbrojavanje do ponoći na Trgu.

Nova godina na Kosmetu

Srbi u Kosovskom Pomoravlju, koji nastanjuju nekoliko sela sa druge strane administrativne linije, dočekaće Novu godinu u nekoliko srpskih restorana koji organizuju proslavu. Među najpoznatijima je restoran "Sloga" u selu Raniluk, kod Kosovske Kamenice, gde najluđa noć uz "Bip bend" iz Svilajnca košta 1.400 dinara.

Iako postoje mnogi izgovori koji zvuče opravdano, činjenica je da Albancima, koji su gotovo u potpunosti preuzeli opštinske i javne funkcije, doček Nove Godine ne predstavlja nikakav praznik.

Doček Nove godine organizuju svi srpski kafići i lokali u Bujanovcu, a cene se kreću od 1.700 do 2.100 dinara. Najeskluzivnije mesto za ispraćaj stare i doček Nove godine svakako je restoran "Vrelo" koji se nalazi u sklopu Bujanovačke banje. Poslednjih godina "Vrelo" može da se uporedi sa najelitnijim vranjskim restoranima "Pržar" i "Haremluk", gde doček ove godine košta od 2.000 do 2.200 dinara, tvrdi Dimitrije Dimitrijević, upravnik Hotela "Vrelo" .

Tih 2.100 dinara, koliko košta doček, mogu se platiti u tri rate. Restoran "Vrelo" ugostiće i mnoge Preševljane, budući da u Preševu ne postoji adekvatan objekat gde bi se proslava mogla organizovati. Slična je novogodišnja situacija i u motelu Bujanovac, gde doček košta 1.700 dinara.

S. MAJDAK


vesti po rubrikama

^Srbija

15:06h

Aranđelovac: "Knjazu Milošu" natočio rekord

15:12h

Radnici Hemijske Industrije "Župa" strahuju od nove godine

15:20h

Jedinstveni projekat u tri kragujevačke škole

15:27h

Pojačan oprez na Dunavu kod Kladova

15:31h

Nabavljen uređaj za identifikaciju sedam vrsta opijata

15:37h

Skupština SO Loznica usvojila rebalans budžeta

15:43h

Kako dočekuju Novu godinu u Bujanovcu

15:50h

Radnici subotičkog "Napretka" iznenadili vlasnika

15:57h

Kučevo: "Srboproizvod" na putu oporavka

16:03h

Problemi Javno komunalnog preduzeća "Komunalac"

16:10h

Legalizacija u lozničkoj opštini

16:17h

"Žitopromet" dobio nagradu Privredne komore Srbije

 
 


     


FastCounter by LinkExchange