[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 30. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radnici Hemijske Industrije "Župa" strahuju od nove godine

Privatizacija donela neizvesnost

KRUŠEVAC - Radnici Hemijske industrije "Župa" strahuju od onog što im donosi naredna godina. Iščekuje ih privatizacija, a na drugom ponovljenom tenderu Konzorcijum radnika nije prihvaćen kao prvi ponuđač.

"Ranijih godina imali smo više želja i više para, a bili smo i sigurniji. Kako je krenula privatizacija, izgubila sam i želju za slavljem i sigurnost. Nadali smo se da će Konzorcijum radnika moći da kupi "Župu" i da bude naša kao što je i godinama bila. Pristala da budem član Konzorcijuma i da mi se odbija trećina od plate, jer tada ne bih razmišljala o sudbini svog deteta koje školujem. Nadam se da će ova situacija oko "Župe" konačno da se reši i da će radnici znati na čemu su. Ovako, plašimo se da ćemo ostati bez posla"- kaže Milkana Pavlović, operater u računskom sistemu i dugogodišnji radnik ove industrije.

Dragoslav Živadinović, referent plana, priznaje kako kaže da je prethodni period odslikao napredak u demokratiji, ali ne i u ekonomiji.
"Problem je neizvesnost oko privatizacije i uopšte pad privredne aktivnosti. Nadamo se da će "Župa" i dalje biti uspešna i da će sve ovo dobro da se završi. Imamo kvalitet i tržište, a valjda nam to garantuje i perspektivu"- kaže on.

"Ranije je bilo mnogo veselije, a i materijalna situacija je bila bolja. Sada uglavnom dočekujemo Novu godinu u krugu porodice, a u svakom od nas je i neizvesnost, u firmi, ovde i u svakom pogledu"- potvrđuje i Milijan Trifunović, električar.

Dragoljub Joksimović, magacioner u službi standarda, ne krije razočaranje:" U svakom slučaju, prethodne godine su bile uspešnije, a svaki doček sa većom dozom radosti. Ova godina je bila izuzetno teška, razočaravajuća za radnike naše firme. Nezadovoljni smo prodajom, privatizacijom, samim tim što smo čuli mnoge priče. "Župa" ima 1.400 radnika, a proces privatizacije se radi tako neozbiljno, da apsolutno imamo razloga da budemo nezadovoljni", priča i dodaje da bi sveukupno raspoloženje umnogome bilo bolje kada bi radnicima, tačnije Konzorcijumu, bilo omogućeno da otkupe fabriku, kako bi bila njihova i kasnije pripadala i njihovoj deci, što bi svi želeli.

N. E. S.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:06h

Aranđelovac: "Knjazu Milošu" natočio rekord

15:12h

Radnici Hemijske Industrije "Župa" strahuju od nove godine

15:20h

Jedinstveni projekat u tri kragujevačke škole

15:27h

Pojačan oprez na Dunavu kod Kladova

15:31h

Nabavljen uređaj za identifikaciju sedam vrsta opijata

15:37h

Skupština SO Loznica usvojila rebalans budžeta

15:43h

Kako dočekuju Novu godinu u Bujanovcu

15:50h

Radnici subotičkog "Napretka" iznenadili vlasnika

15:57h

Kučevo: "Srboproizvod" na putu oporavka

16:03h

Problemi Javno komunalnog preduzeća "Komunalac"

16:10h

Legalizacija u lozničkoj opštini

16:17h

"Žitopromet" dobio nagradu Privredne komore Srbije

 
 


     


FastCounter by LinkExchange