[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 21. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Treći festival novog srpskog filma u Torontu

Gala projekcije "Profesionalca"

Domaćeg kandidata za Oskara predstaviće glumci i autor muzike Momčilo Bajagić Bajaga. Na zatvaranju "Kordon"

OTAVA (Beta) - U Torontu je prikazivanjem filma "Profesionalac", reditelja i scenariste Dušana Kovačevića, otvoren treći festival novog srpskog filma, na kome će biti prikazano sedam filmova novije produkcije snimljenih u Srbiji i Crnoj Gori. "Profesionalca" je videlo 800 gledalaca čime je oboren rekord posete na jednoj projekciji srpskog filma u Torontu koji je nedavno postavila "Zona Zamfirova".

Zbog velikog interesovanja publike "Profesionalac" će u subotu i nedelju imati još najmanje dve projekcije. Na premijeri "Profesionalca" publici se predstavio prvi pomoćnik režije Slobodan Ivetić.

Ove godine festival neće ugostiti glumce i druge protagoniste, ali su za 23. i 24. januar iduće najavljene gala-promocije istog filma kao kandidata za "Oskara" iz Srbije i Crne Gore. Tim projekcijama prisustvovaće i članovi glumačke ekipe, a očekuje se i dolazak autora muzike Momčila Bajagića Bajage i grupe "Apsolutno romantično" koja u filmu izvodi njegove kompozicije.

Predviđeno je da odmah potom "Profesionalac" bude premijerno prikazan i u Čikagu, što će biti ostvareno uz pomoć Generalnog konzulata SCG. Osim Kovačevićevog, na trećem festivalu novog srpskog filma u Torontu prikazani su i ovi filmovi: "Mali svet" Miloša Radovića, "Skoro sasvim obična priča" Miloša Petričića, "Ledina" Ljubiše Samardžića, "Jagoda u supermarketu" Dušana Milića i "Volim te najviše na svetu" Predraga Velinovića.

Festival se završava ovog vikenda dvostrukom projekcijom filma "Kordon" u režiji Gorana Markovića. Taj film, apsolutni pobednik ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, poznat je ne samo emigrantima sa područja Srbije i Crne Gore i bivše Jugoslavije već i kanadskim filmofilima.

Kao i prethodna dva, treći festival novog srpskog filma u Torontu organizuju Nenad Stanković, osnivač, izdavač i urednik "MI magazina", prvog modernog magazina na srpskom jeziku u Severnoj Americi i kompanija "Art biz komunikejšens".


vesti po rubrikama

^kultura

17:16h

Treći festival novog srpskog filma u Torontu

17:24h

Slavni kineski reditelj Žang Jimu postavio balet

17:32h

U Atrijumu Narodnog muzeja: Gudači, Moba i Ognjen

17:40h

Zubin Mehta počasni doktor Univerziteta Umetnosti

   


     


FastCounter by LinkExchange