[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 18. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


GLAS istražuje

Kako će nam izgledati zemlja ukoliko političari ispune obećano

Srbija posle izbora
zemlja blagostanja

Umesto otkaza- milion radnih mesta, sjajni krediti, stranci će hrliti, selo će se obogatiti, penzioneri nikad bezbrižniji…

BEOGRAD - Posle vanrednih parlamentarnih izbora koji su zakazani za 28. decembar, kako nagoveštavaju političari, u Srbiji će se živeti radikalno bolje, a na svetliju budućnost više nećemo čekati, ona će doći odmah. Za to nam reč daju političari, jer "reč je reč". Ovi izbori su prilika za nov početak, jer ekspertski timovi stranaka i koalicija koje su se kandidovale imaju rešenje za sve probleme.

Moći ćemo da živimo od plata i penzija, a umesto otkaza biće deljena radna mesta i to milion okruglo. Biće rešene sve afere i otkriveno ko je ubio Zorana Đinđića, Slavka Ćuruviju. Građani će moći da kupuju stanove na kredit na 20, 30, 40 godina, pod povoljnim uslovima, sa niskim kamatama. Planirano je i povećanje kupovne moći, kao i da živimo u uređenoj i bezbednoj državi, u koju će stranci hrliti da ulažu, a dijaspora će dobiti pravo glasa.

CESID prati obećanja

Centar za slobodne izbore i demokratiju pratiće kampanju i predizborna obećanja, a nakon izbora će upoređivati nastupe poslanika u parlamentu sa tim obećanjima, najavio je juče portparol CESID-a Marko Blagojević.
"Pratićemo obećanja iz oblasti ekonomije, političkog sistema i ustava, socijalne politike, međunarodnih integracija i aktuelnih problema kao što su korupcija i kriminal", rekao je Blagojević na konferenciji za novinare.

Novim zakonskim rešenjima biće obezbeđen materijalni i socijalni položaj invalida, penzionerima sigurna starost kroz redovnu isplatu penzija, besplatan prevoz, lekovi, banjsko lečenje, kao i umanjenje stanarina i komunalnih troškova. Biće objavljen "rat" drogama, a onome ko baš "zaglibi" omogućiće lečenje.

Privrednici koji zaposle otpuštene biće na neko vreme oslobođeni plaćanja poreza, a i inače porezi i doprinosi biće smanjeni, dok će bogati biti oporezovani. Biće pokrenuta proizvodnja. Obustaviće i preispitati privatizaciju, vratiti otetu imovinu. Vojnici neće ići u mirovne misije, biće ukinut vojni rok, a ko baš insistira moći će da ide u profesionalnu vojsku.

Preporodiće selo i grad, od Srbije će napraviti veliko gradilište. Pred lice pravde biće izvedeni mafija i njeni saradnici u vladi, policiji i sudovima. Odbrana od korupcije, privrednog, finansijskog i organizovanog kriminala i povraćaj novca opljačkanog od naroda se i ne dovodi u pitanje, a osigurana je i besplatna legalizacija bespravno podignutih objekata. Obrazovanje će biti besplatno, kao i zdravstvena zaštita. Ustoličiće se princip tolerancije. Kosovo će biti odbranjeno, niko više neće ići u Hag. Biće ukinute vize za EU , a u ovu organizaciju ući ćemo i to bez problema, pa ko ne bi u svojim redovima poželeo ovakvu zemlju. Izbori će biti održavani kad narod oseti potrebu za tim, a funkcioneri se više neće držati fotelje "ko pijan plota".

Dao, pa vratio…

Na predizbornom skupu SPS-a, održanom juče u Gračanici, puštena je tonska izjava Slobodana Miloševića, u kojoj je poručio vladiki raško-prizrenskom Artemiju i Koaliciji "Povratak" da će nakon parlamentarnih izbora izgubiti svako pravo da predstavljaju Srbe, jer će socijalisti preuzimanjem vlasti vratiti Kosovo matici. Milošević je, kako prenosi Srna, predlažio da mandatar Vlade Srbije, odnosno vlade nacionalnog spasa, bude Milutin Mrkonjić.

L. Čolić


vesti po rubrikama

^politika

17:10h

"Glas" istražuje: Kako će nam izgledati zemlja ukoliko političari ispune obećano

17:15h

Prva petorka: Lista "Privredna snaga Srbije i Dijaspora- Branko Dragaš"

17:25h

Izvolite, predstavite se: Tomislav Nikolić, prvi na listi "SRS - dr Vojislav Šešelj"

17:30h

Predstavnici stranaka više ne vređaju protivnike

17:45h

Dušan Mihajlović na predizbornoj prmociji u Nišu

17:55h

DSS za reforme u zdravstvu

18:00h

Drašković: Pobediti kratko pamćenje i inat

18:10h

Vrhovni sud poništio odluku RIK-a

18:15h

Živković obišao kopenu zonu bezbednosti

18:25h

Mihajlović: Bićemo treći po snazi

23:20h

Drašković: Program za Kosovo i Metohiju

23:25h

Zaključena zbirna izborna lista

23:30h

DS počela kampanju na Kosovu

23:35h

Koštunica: Tadić da odgovori narodu na neka pitanja

23:40h

Dinkić: DS nema pravo da traži poverenje od građana

23:45h

Čović pozvao sve učesnike izbora da odbace "Standarde za Kosovo"

23:55h

Dušan Mihajlović na sinoćnoj tribini u Zaječaru

00:02h

SB UN potvrdio podršku dokumentu Standardi za Kosovo

 


     


FastCounter by LinkExchange