[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 18. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Glas" nezvanično saznaje

U Hrvatsku bez viza
i 2004. godine

Očekuje se skora odluka Vlade Hrvatske, a građani SCG koji uđu u susednu zemlju do 31. decembra po već ranijoj odluci neće imati problema ni ako ostanu koji dan više za novogodišnje praznike

BEOGRAD - Po svemu sudeći građani Srbije i Crne Gore moći će da putuju u Hrvatsku bez viza i naredne godine. Kako "Glas" nezvanično saznaje iz dobro obaveštenih izvora, nedavna najava predsednika Hrvatske Stipe Mesića da bi građani SCG mogli u susednu zemlju ulaziti bez viza i naredne godine nije samo gest dobre volje i ima svoju političku težinu pa se može očekivati da će, možda, i odlazeća Vlada Ivice Račana na današnjoj sednici doneti odluku kojom bi to i zvanično bilo realizovano.

Ako se to ne bi dogodilo, postoje velike šanse da nova Vlada Ive Sanadera na jednoj od prvih sednica kao jednu od glavnih tema za razmatranje uvrsti upravo vizni režim prema SCG.

Hrvatska je već letos donela odluku o labavljenju viznog režima koja se primenjuje još od 1. juna ove godine, tako da će građani SCG do 31. decembra bez ikakve bojazni moći da idu na put samo uz putne isprave i bez viza. Ukoliko se desi da, zbog novogodišnjih i uskršnjih praznika, odluka Vlade Hrvatske bude odložena za početak sledeće godine, to neće predstavljati, kako kaže izvor "Glasa", nikakav problem za naše građane koji su ušli u zemlju do 31. decembra ove godine. Oni koji su ušli u Hrvatsku do ovoga datuma i zadrže se tokom novogodišnjih praznika, dakle neki dan više u susednoj zemlji, neće imati nikakvih problema zbog toga. Sudeći po izjavi predsednika Hrvatske koji je jedan od kreatora spoljne politike, gotovo je sigurno da će i tokom iduće godine građani SCG moći na put bez viza.

Izvor "Glasa" navodi da je malogranični promet osetno povećan, ako i broj naših građana koji su posetili Hrvatsku. Već tokom leta osetno je povećan i dolazak turista u Hrvatsku još u letnjim mesecima.

I. Stojković


vesti po rubrikama

^društvo

16:08h

Šta je pokazalo istraživanje Stratedžik marketinga "Šta sluša Srbija"

16:17h

Nikola Gruber: Godišnje umre 700 pacijenata na dijalizi

16:25h

O reformi školstva u Srbiji, tri meseca kasnije

16:33h

SCG na dnu lestvice po zapošljavanju osoba sa invaliditetom

16:41h

"Glas" nezvanično saznaje: U Hrvatsku bez viza i 2004. godine

 


     


FastCounter by LinkExchange