[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 8. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dobrotvorni Božićni bazar održan juče u Hajatu

Ukusna jela i šarene krpice

Sav prihod od prodaje namenjen deci bez roditeljskog staranja

Dobrotvorni Božićni bazar održan je juče, po treći put, u kristalnoj sali hotela "Hajat", u organizaciji Međunarodnog kluba žena iz Beograda. Sajam je otvorila Radmila Hrustanović, gradonačelnica grada Beograda, a predstavnici 38 zemalja na svojim štandovima predstavili su svoje nacionalne proizvode. Sav prihod od prodaje, namenjen je deci bez roditeljskog staranja.

- Supruge ambasadora dugo su se pripremale za ovaj događaj. Prošle godine na ovaj način je prikupljeno više od 100.000 evra, a nadam se da će i ova godina biti tako uspešna. Svaki štand je poseban na svoj način, kupila sam keksiće, namaze, sirčiće i tako i ja skromno doprinela ovoj manifestaciji - rekla je za "Glas" gradonačelnica.

Za sat i po vremena prodato je skoro dve hiljade karata, a najveća gužva i interesovanje posetilaca bilo je za štand Švajcarske ambasade, gde je za rekordnih 15 minuta prodata sva izložena čokolada. Beograđani nisu odoleli ni nacionalnim dresovima, kapicama, noževima i satovima.

Najšareniji je, naravno, bio indijski štand, prepun slika, suvenira, jastuka, marama i hrane.
- Ručne radove smo donele iz Indije, a žene iz ambasade spremile su indijska nacionalna jela. Ja sam bila zadužena za turšije - rekla nam je Prasad Lavanja, žena ambasadora Indije.

Žene iz Turske ambasade su se svojski potrudile da gurmanima približe kuhinju ove zemlje. Najviše su se kupovale, naravno, prave turske baklave, ali i tikvice i sarmice.

Najhrabriji Beograđani mogli su da okušaju sreću i na tomboli. Tiket je koštao 150 dinara, a nagrade su bile različite. Srećnici su dobili dve karte za Dubai, dve karte za Stokholm, ček od 300 evra, tri dana u Bugarskoj za dvoje, radio, telefon i druge vredne nagrade.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

21:10h

Koliko ih je i u kakvom su stanju sportsko-rekreativni centri u prestonici

21:18h

Obnovljen vozni parka JKP "Gradska čistoća"

21:25h

Dobrotvorni Božićni bazar održan juče u Hajatu

21:35h

Stanovnici Velikog Mokrog Luga protiv izgradnje novog naselja

21:43h

Uhapšeni zbog mita

21:55h

Zašto tako, naopako? Daj čoveku vlast, pa da vidiš…

22:05h

Predstavljanje prostornog plana grada

 


     


FastCounter by LinkExchange