[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 6. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Milenko Smiljanić pozvao građane Srbije

Glasajte za sebe!

BEOGRAD - Povodom predstojećih parlamentarnih izbora, Milenko Smiljanić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, pozvao je juče građane Srbije da izađu na izbore i da tom prilikom "glasaju za sebe", saglasno svojoj savesti i političkom ubeđenju. Ovaj Sindikat, kako je on rekao, ne želi da ih usmerava bilo kojoj političkoj grupaciji, iako je svakodnevno bilo poziva od stranaka da im SSSS da javnu podršku ili da se čak njihovi članovi nađu na nekim izbornim listama.

Smiljanić je, inače, premijeru Zoranu Živkoviću i ministru za privredu i privatizaciju Aleksandru Vlahoviću uputio pismo u kom protestuje zbog najavljenog ubrzavanja privatizacije, odnosno zbog toga što će do kraja godine, kako je najavljeno, mnogo društvenih preduzeća biti prodato.

Plagijat

Enes Kamenčić, iz Samostalnog sindikata Fabrike akumulatora u Somboru, jednog od uspešno privatizovanih preduzeća, izjavio je juče pred novinarima da se na našem tržištu pojavila kopija njihovog proizvoda - akumulatora "Blek hors", proizvođača iz Mađarske, koji je u identičnom pakovanju i čak na sebi ima i isti znak, čime je prekršen član 22 Zakona o trgovini. Međutim, kako on kaže, na sve njihove apele Ministarstvu trgovine o ovom proizvodu - "Silver hors" (deset do 20 odsto jeftinijem od originala), čiji je glavni zastupnik kod nas "Promadres" iz Beograda, još im nije stigao nikakav odgovor.

- Podsećam da smo mi u našim protestima tražili obustavljanje procesa privatizacije i popuno je deplasirano da stranke koje učestvuju na izborima ubrzavaju privatizaciju koja do sada nije donela željene rezultate , pre svega, veću zaposlenost, nove razvojne programe i oživljavanje proizvodnje - rekao je Smiljanić.

Kao neke od primera neuspele privatizacije, on je naveo "Agroseme" iz Sremske Mitrovice i "Venčac" iz Aranđelovca.
- Po kupoprodajnom ugovoru preduzeća "Venčac", kupac se obavezao da plate neće biti manje nego ranije, a tamo se dešava da sad neki imaju plate 5.000 dinara, a drugi koji su na selu, pa imaju stoku i kajmak, imaju platu 3.000 dinara. Zato ću njihovih 600 radnika da dovedem na kafu kod Vlahovića - kazao je Smiljanić.

Goran Pušarac, potpredsednik Samostalnog sindikata u "Agrosemenu", rekao je da Agencija za privatizaciju konačno donela rešenje kojim se poništava kupoprodajni ugovor "Agrosemena", ali da to sudski nije sprovedeno jer sudski izvršitelj vrši opstrukciju. Po njegovom mišljenju, šteta od privatizacije "Agrosemena" procenjuje se na oko 15 do 10 miliona dinara, jer su u međuvremenu izgubili i proizvođače i dobavljače.

D. Stanimirović


vesti po rubrikama

^društvo

16:22h

Institutu za neonatologiju vredna donacija

16:31h

Radnici dve užičke firme juče blokirali magistralu

16:40h

Đelić obećao strankama iduće godine 300 miliona iz budžeta

16:49h

Živković primio delegaciju Zajednice organizacije invalida

16:57h

Milenko Smiljanić pozvao građane Srbije: Glasajte za sebe!

 


     


FastCounter by LinkExchange