[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 6. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Živković primio delegaciju Zajednice organizacije invalida

Učinjeno mnogo, ali nedovoljno

Potrebe i želje su veće od sadašnjih mogućnosti Vlade Srbije

BEOGRAD (Beta) - Premijer Srbije Zoran Živković izjavio je juče da Vlada Srbije nije učinila dovoljno kada su potrebe invalida u pitanju, ali da je, s obzirom na situaciju, učinila maksimum.

- Kao i u mnogim drugim oblastima potrebe i želje su mnogo veće nego što su mogućnosti i ako kažete da je nedovoljno ono što je učinila vlada, ja ću prihvatiti taj vaš stav, ali je jasno da je ono sve što je potrebno nemoguće da vlada u ovoj situaciji učini - rekao je Živković obraćajući se predstavnicima Zajednice organizacije invalida u Vladi Srbije.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa hendikepom, delegaciju Zajednice organizacije invalida primili su, pored premijera Živkovića, potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Saveta za pitanja invalida Žarko Korać i ministar za socijalna pitanja Gordana Matković.

Manjak solidarnosti

Živković je posebno ukazao na problem "manjka solidarnosti" prema invalidima u društvu uopšte. "Neophodno je da celo društvo pokaže solidarnost i to je jedan human, normalan odnos vaših komšija, sugrađana, svih nas, rekao je Živković.

Sumirajući rezultate trogodišnjeg rada Vlade, kada su osobe sa hendikepom u pitanju, Živković je rekao da je posebno zadovoljan činjenicom da su invalidi učestvovali u donošenju zakona vezanih za njih. On je, međutim, izrazio žaljenje zbog toga što mnogi zakoni koji se tiču te oblasti još nisu usvojeni u skupštini.

- U poslednje tri godine obezbeđena je pomoć u iznosu od 1,3 miliona evra za invalidske organizacije i pojedince, iz donacija je došlo 12 autobusa 60 kolica, teretana za invalide i uskoro će biti podeljeno još 250 kolica. Iz budžeta za 2003. godinu, oko 46 milijardi dinara je potrošeno za invalide. Najveći deo, oko 35 milijardi bile su invalidske penzije, naveo je, pored ostalog, Živković.

Posebno zadovoljni

Predstavnici Zajednice organizacije invalida izrazili su zadovoljstvo saradnjom sa Vladom Srbije, posebno ministarkom za socijalna pitanja Gordanom Matković, "sa kojom su u svakodnevnom kontaktu", ali su predstavnicima vlade ukazali i na čitav niz problema s kojim se svakodnevno suočavaju.


vesti po rubrikama

^društvo

16:22h

Institutu za neonatologiju vredna donacija

16:31h

Radnici dve užičke firme juče blokirali magistralu

16:40h

Đelić obećao strankama iduće godine 300 miliona iz budžeta

16:49h

Živković primio delegaciju Zajednice organizacije invalida

16:57h

Milenko Smiljanić pozvao građane Srbije: Glasajte za sebe!

 


     


FastCounter by LinkExchange