[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 6. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Institutu za neonatologiju vredna donacija

Stigao novi inkubator

BEOGRAD - Kreditno eksportna banka uručila je juče, u okviru akcije "Udahnimo život Srbiji", Institutu za neonatologiju prvi od 40 inkubatora koji nedostaju ovoj ustanovi, a svake sledeće nedelje Srpski privredni i kulturni klub, jedan od pokrovitelja akcije, će uz pomoć naših firmi ustanovama u Srbiji uručivati po jedan inkubator sve dok ne bude obezbeđeno 140 inkubatora koji nedostaju Srbiji.

Inače, inicijator ove akcije je NJegova svetost patrijarh srpski gospodin Pavle, a Srpska pravoslavna crkva je od početka akcije prikupila već 60 inkubatora. Srpski privredni klub je obezbedio 20 inkubatora.

Ova akcija, kako je saopšteno, pokrenuta je da bi se zaustavilo umiranje Srbije, jer svake godine u Republici umre 40.000 ljudi više nego što se rodi, a gotovo svakog dana umre oko pet novorođene dece zbog toga što u našim porodilištima nema dovoljno inkubatora.

Vladika Irinej episkop Bački istakao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da cilj akcije nije smeo da se obezbede ovi aparati, već i preparati koji su skupi i kojih ima samo u inostranstvu i uopšte briga o deci kao takvima .

Dr Slobodanka Ilić, direktorka Instituta za neonatologiju, zahvalila se donatorima na ovoj pomoći (poklonjeni inkubator vredan je oko 6.500 evra) i napomenula da su prevremeno rođenoj deci zaista neophodni ovi aparati jer su u pitanju i teško bolesna deca.

D. S.


vesti po rubrikama

^društvo

16:22h

Institutu za neonatologiju vredna donacija

16:31h

Radnici dve užičke firme juče blokirali magistralu

16:40h

Đelić obećao strankama iduće godine 300 miliona iz budžeta

16:49h

Živković primio delegaciju Zajednice organizacije invalida

16:57h

Milenko Smiljanić pozvao građane Srbije: Glasajte za sebe!

 


     


FastCounter by LinkExchange