[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 5. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


I Z L A Z A K

Kuda otići petkom uveče

Street cafe

Street cafe je izuzetno posećeno mesto tokom petka i subote uveče, nedeljom i ponedeljkom ima nešto manje ljudi, ali ostalih večeri nije prazno. Tamo izlazi, po godinama mešovita ekipa, a po stilu, reklo bi se, oni koji su u o.k. fazonu. Znači, nema onih koje zovemo seljaci, a da se pri tom prodavci na pijaci ne osećaju prozvani. Ima i onih koji redovno odlaze u ovaj kafić, to su uglavnom stanovnici Dorćola i okoline Trga Republike, koji bi voleli da "izbleje" u gradu, a ne kod kuće.

Nije loša ideja i da tamo u ćaskanju s prijateljima provedete popodne. U Beogradu postoji opšti problem jer ne postoji šansa da vam neko u kafiću priđe, da upoznate nekog novog, nego - s kim si došao, sa tim i ostaješ. Ne može se reći da je Street izuzetak, ali čudo može da se desi i to da taj neko nije napadan i dosadan. Stolovi su urađeni od nekadašnjih strojeva za šivenje, naći ćete tu i antikvarnu peglu, mlin za kafu ili biber. Jedan sto je i na plafonu, teško će vam biti da ga zauzmete, ali bar vam neće biti dosadno dok čekate nekog.

Kafić se sastoji iz pet manjih prostorija, međusobno povezanih, sa nižim ili barskim stolicama i stolovima. Jedina mana ovog mesta je zapušten toalet. Ipak, društvo, ambijent, mesto i cene su prednost, tako da se ono ružno lako zaboravi. Desi se da na ovom mestu neko napravi i uspelu privatnu žurku i da se zasvira kubanska muzika i onda ono postaje zaista čarobno.

Atmosfera: izuzetno prijatna, vikendom izuzetno živa i vesela, stolice nisu naročito udobne, muzika raznovrsna, vikendom preglasna pa nije za razgovor, a drugim danima nešto tiša.

Cene: vrlo povoljne, espreso košta 45, sa mlekom 55 dinara, nes kafa 65, koka-kola i gazirani i negazirani sokovi 62, isto važi i za domaće pivo, strana dođu od 100 do 140, domaća žestoka 58, a strana od 88 do 130 dinara.

Adresa: Dositejeva ulica u prizemlju, između Jovanove i Jevremove ulice.

M. B.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

19:30h

Horoskop za petak

19:45h

Kuda otići petkom uveče: Street cafe

19:55h

Šta morate da imate da bi uvek izgledali savršeno

        


FastCounter by LinkExchange