[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 5. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pojačane mere bezbednosti u svetu zbog terorističkih pretnji

U iščekivanju napada

VAŠINGTON, LONDON, RIM (Tanjug) - U svetu su pojačane mere bezbednosti, pogotovo u zemljama koje su direktno umešane u vojne intervencije u Avganistanu i Iraku, pošto se, na osnovu obaveštajnih saznanja, strahuje od terorističkih napada pogotovo uoči i tokom predstojećih božićnjih i novogodišnjih praznika.

Sadašnja strahovanja temelje se i na izjavi jednog pripadnika Al Kaide koji je nedavno najavio da se pripremaju novi napadi u zemljama koje podržavaju američku vojnu intervenciju u Iraku.

U Velikoj Britaniji su, prema Sandej tajmsu, u mobilnom stanju jer se, prema informacijama obaveštajaca, mogu očekivati novi napadi Al Kaide na ciljeve i na ostrvu i na britanske objekte u inostranstvu. Na udaru bi mogli da se nađu aerodromi, mostovi, ambasade. Lokalna štampa, pozivajući se na saznanja u službama bezbednosti Mi-5 i MI-6, najavljuje hapšenja pošto se veruje da u Britaniji postoje tri ćelije Al Kaide.

U Americi je stalno povišeno stanje bezbednosti, pogotovo posle terorističkih akcija u Istanbulu tokom posete Džordža Buša Londonu, za koje se sumnja da su izvedene po instukcijama Al Kaide. U saradnji sa zemljama- domaćinima pojačana je zaštita ambasada SAD i drugih objekata u inostranstvu.

Već je objavljeno da se nove terorističke akcije mogu očekivati u prestonicama Saudijske Arabije i Kenije, Rijadu i Najrobiju.


vesti po rubrikama

^svet

17:13h

Američki apel bez presedana ministrima NATO

17:22h

U Kairu počeli pregovori palestinskih grupa o prekidu vatre

17:31h

Pojačane mere bezbednosti u svetu zbog terorističkih pretnji

17:40h

Iračke vlasti traže način da uspostave bezbednost

17:49h

Marsej: Pet osoba poginulo u poplavama

      


FastCounter by LinkExchange