[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 5. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle odluke šefa Unmika o suspenziji 12 pripadnika KZK

Oficiri umešani u

terorističke akcije

Pripadnici KZK tesno povezani s terorističkom organizacijom ANA

BEOGRAD - Odluka šefa Unmika Harija Holkerija da suspenduje 12 oficira Kosovskog zaštitnog korpusa posledica je sumnje da su ti oficiri umešani u terorističke akcije i aktivnosti "Albanske nacionalne armije" .

Kako javlja radio "Glas Amerike", detalji istrage, koju od juna ove godine vodi specijalna ekipa Unmik policije, nisu saopšteni posle konačne odluke civilnog administratora, ali se pouzdano zna da su aktivnosti 12 suspendovanih oficira vođene u suprotnosti sa kodeksom KZK i da je odluka kosovskog administratora, posledica sumnje da su pomenuta lica umešana u terorističke akcije i aktivnosti "ANA".

Dokazivanje na Balkanu

Generalni sekretar NATO-a Džordž Robertson izjavio je u Briselu da Atlantski savez "mora u punoj meri učestvovati u slamanju terorizma" i "nastaviti da bude usredsređen na Zapadni Balkan". Robertson je, otvarajući zasedanje šefova diplomatija Atlantskog saveza, istakao da je NATO već delom povećao efikasnost svojih snaga za borbu protiv svetskog terorizma i posebno naglasio da se NATO mora "dokazati na Balkanu i u Avganistanu".

Hari Holkeri prekjuče je saopštio da je suspenzija još uvek neimenovanih oficira KZK usledila posle istrage o pokušaju uništavanja železničkog mosta na severu Kosova i Metohije u aprilu ove godine. Tada su poginula dva čoveka, od kojih je jedan identifikovan kao član KZK. Unmik veruje da su oni nastradali dok su postavljali eksploziv. Odgovornost za eksploziju preuzela je organizacija "ANA", koju je misija UN na Kosmetu proglasila za terorističku. O odluci šefa Unmika raspravljaće i Predsedništvo Skupštine Kosmeta, najavio je predsednik kosmetskog parlamenta Nedžat Daci.

Komandant KZK Agim Čeku rekao je da se neće povinovati odluci šefa Unmika, jer on i KZK smatraju da je ova odluka "neprihvatljiva, neosnovana, bez dokaza i činjenica", rekao je Čeku."Nadam se da je šefu Unmika jasno da je učinio nešto mimo svoje savesti, te da neće dozvoliti da iko stane između njega i nas", poručio je Čeku, dodajući da su moguće i negativne reakcije ostalih pripadnika KZK.


vesti po rubrikama

^politika

17:10h

Oficiri KZK-a umešani u terorističke akcije

17:15h

Marović o rezultatima izbora u Srbiji

17:20h

Hag povodom obraćanja Miloševića javnosti

17:25h

Karađorđević: Monarhija i republika mogu zajedno

17:30h

Nikolić: Nemamo ništa protiv manjina

17:35h

Labus: Zabrinjava beskonačnost liste uslova SAD

17:40h

Čović: DA prelazi cenzus

17:50h

Čelnici SRS-a putuju u Hag

18:00h

Finansiranje izbornih kampanja uglavnom od članarine i donacija

18:10h

Izvolite, predstavite se: Velimir Ilić, lider Nove Srbije

18:25h

Tuča pristalica SPS-a i DHSS-a

18:30h

Reagovanja na odluku o načinu računanja cenzusa

23:45h

Pauel: SCG može u Partnerstvo

 


     


FastCounter by LinkExchange