[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 2. 12. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Saopštenje MUP-a Beograd

Nije bilo prinude

Dana 29. 11. 2003. godine u dnevnom listu "Glas javnosti", na strani 9, objavljen je tekst pod naslovom "Gurali mi bejzbol palicu u usta", koji se odnosio na navodno maltretiranje Gorana Sabadoša iz sela Preliv broj 123, u Policijskom odeljenju Borča. Oni su 24. 11. 2003. godine prijavili nadležnoj službi Sekretarijata unutrašnjih poslova u Beogradu da je Goran Sabadoš maltretiran od strane policije.

Posle temeljne provere svih iznetih činjenica, razgovora sa svim akterima ovog slučaja i svedocima, utvrđeno je da nijednog trenutka policajci nisu prekoračili svoja ovlašćenja niti primenili prinudu u cilju iznuđivanja iskaza.

Naime, nakon primljene krivične prijave podnete za krađu i operativno dobijenih saznanja da "kombijem" kojim je izvršena krađa upravlja Goran Sabadoš, policajci su 23. 11. 2004. godine u 21,30 sati priveli Sabadoša na informativni razgovor u PO Borča. Tokom razgovora, prema njemu nisu primenjivali sredstva prinude, a razgovoru je prisustvovao i njegov otac Ištvan, koji je nešto kasnije sam došao u Policijsko odeljenje. Po obavljenom razgovoru, Goran Sabadoš nije imao pritužbi na postupanje policajaca prema njemu. Posle toga, u 00,30 sati, otac i sin Sabadoš su napustili Odeljenje.

U lekarskom nalazu Urgentnog centra, koji su danas dostavili Odeljenju za kontrolu zakonitosti, konstatovano je da se Goran Sabadoš 24. 11. 2003. godine oko 09,50 sati obratio radi ukazivanja pomoći, naveo je da je "tučen od strane nepoznatih osoba, tvrdim predmetom preko prsluka, žaleći se na bolove u grudnom košu i trbuhu". Lekarskim pregledom utvrđeno je da nema vidljivih povreda, hematoma, da aktivno hoda i okreće šake.

Ištvan i Goran Sabadoš su od ranije poznati policiji. Protiv njih će biti podneta krivična prijava za delo klevete.


vesti po rubrikama

^hronika

18:01h

Odložen početak suđenja za ubistvo četvorice funkcionera SPO

18:10h

Knjaževac: Prodavao narodu pokvareni sir

18:18h

Saopštenje MUP-a Beograd: Nije bilo prinude

18:27h

Vinkovci: Zaplenjeno 52 kg heroina

23:21h

Šabac: Utopio se podoficir Vojske SCG

 


     


FastCounter by LinkExchange