[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 1. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Reakcije povodom prodaje Brestovačke banje

Izvorišta vode čekaju koncesiju

BOR - Brestovačka banja kod Bora morala je da doživi licitacionu prodaju zbog duga od 30 miliona dinara. Objekti u banji i na Borskom jezeru biće prodati a lekovit a izvorišta čekaju zakon o koncesiji. Neće biti prodata ni kulturna dobra pod zaštitom države (konak Knjaza Miloša, dvorac kneza Aleksandra Karađorđevića i tursko kupatilo - amam). Vlasnika će, ipak, promeniti vila "Toplica", zadužbina Kralja Petra Prvog (sadašnji stacionar sa kupatilima) podignuta 1906. godine, i najlepša građevina iz tog vremena, hotel "Srpska kruna" koja odlazi "na doboš".

Preteća pisma

- Firmu sam ostavila bez negativnog poslovanja i sa parama u rezervnom fondu za 2001. godinu. Ostavila sam ugovor potpisan 12. septembra 2000. sa Jordancima o godišnjem izvozu 1,5 miliona flaša mineralne vode i sokova pod najboljim uslovima plaćanja (čista zarada bila bi oko milion maraka). Niša nije urađeno. Zatvorena je i pečurkana. Kad me je oterao krizni štab, dobijala sam preteća pisma, jer sam neke radnike disciplinski, ali opravdano, kažnjavala - rekla je Radmila Ležajić.

- Kada sam marta 2002. godine došao za upravnika banje, nasledio sam 27 miliona duga, uništene pogone za flaširanje mineralne vode i zaraženu pečurkanu. Zbog tog a i ostalog javašluka podneo sam krivičnu prijavu protiv dotadašnjeg rukovodioca Zvonka Firickog. - Pređašnja, socijalistička vlast uzimala je nepovoljne kratkoročne kredite i založila "Srpsku krunu" - rekao je novinarima donedavni stečajni upravnik Aleksandar Manić.

Na optužbe je reagovala Radmila Ležajić koja je bila direktor do kraja 2000. godine.
- Ostavila sam banju bez gubitaka i to svi znaju a postoji validna dokumentacija. Ništa od proizvodnih delatnosti nije bilo upropašćeno. Kratkoročni kredit prolongiran je u srednjoročni sa godinom grejs perioda. Nismo prodavali, gradili smo i ulepšavali, dovodili goste, organizovali kulturne i turističke manifestacije, održavali naučne skupove, popravljali imidž i uvodili savremeni marketing. Za sve što smo činili postoji dokumentacija, postoje svedoci - rekla je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Ležajićeva, napominjući da ne razume prodaju zemljišta bez prodaje izvorišta.

B. F.


vesti po rubrikama

^Regioni

15:06h

Novi Kneževac: Radnici AD "Tisa" u štrajku od maja

15:11h

Napreduje obnova manastira Dubnica pod planinom Javor

15:20h

Najstariju vinogradarsku zadrugu u Srbiji kupio Italijan

15:27h

Neizvesno uvođenje gradskog autobusa za Čardak

15:33h

Novina u poslovanju niškog "Žitopeka"

15:40h

Reakcije povodom prodaje Brestovačke banje

15:48h

Loznica: Dobar odziv srednjoškolaca - dobrovoljnih davalaca krvi

15:52h

Kriza u borskom Zdravstvenom centru

16:00h

Inđijski veterinari pojačali kontrolu

16:07h

U poslovnici "Rekreatursa" u toku podela zimskih aranžmana

 
 


     


FastCounter by LinkExchange