[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 1. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novina u poslovanju niškog "Žitopeka"

Otvaraju laboratoriju
za kontrolu kvaliteta

NIŠ - Preduzeće za proizvodnju hleba i peciva "Žitopek", počelo je izgradnju laboratorije za kontrolu kvaliteta sirovina i gotovih proizvoda u koju je uloženo 1.500 hiljada dinara. Nakon verifikacije Akreditacionog tela SCG, "Žitopek" će osim kontrole kvaliteta svojih proizvoda moći ove usluge da pruža i drugim zainteresovanim preduzećima i ustanovama.

- Zahvaljujući ovom projektu bićemo sigurni u kvalitet svih sirovina koje stižu u fabriku a sa druge strane potrošač će znati da su svi naši proizvodi, hleb, pecivo, kolači prošli rigoroznu kontrolu, rekao je na konferenciji za novinare Tomislav Jovanović, direktor "Žitopeka".

Zlatica Marković, direktor "Žitozajednice" Srbije, naglasila je da će "Žitopek", nakon Beogradske pekarske industrije, biti drugo preduzeće u Srbiji koje će dobiti akreditovanu laboratoriju za kontrolu kvaliteta.

- Ova novina je rezultat nastojanja da se slede evropski tokovi u oblasti pekarske industrije, koje podrazumevaju potpuno nezavisnu kontrolu proizvoda. Naime, te laboratorije imaju logističku podršku menadžmenta, ali su izvan njihovog uticaja tako da kompetentno mogu da sude o kvalitetu sirovina koje ulaze ali i gotovih proizvoda, koji izlaze iz preduzeća, rekla je Markovićeva.

Danica Eror, konsultant za kvalitet proizvoda preduzeća "Kvalitet" iz Subotice, koje je angažovao "Žitopek", najavila je da će najveći niški proizvođač pekarskih proizvoda uvesti sistem kvaliteta "Hasaf" i standard ISO 9.000. Mada nisu obavezni u mlinsko pekarskoj industriji, oni treba da omoguće bolju konkurentnost "Žitopeku" na tržištu, s obzirom na to da je ovo preduzeće izgubilo deset odsto potrošača zbog cenovne razlike u odnosu na proizvode privatnih pekara.

D. K.


vesti po rubrikama

^Regioni

15:06h

Novi Kneževac: Radnici AD "Tisa" u štrajku od maja

15:11h

Napreduje obnova manastira Dubnica pod planinom Javor

15:20h

Najstariju vinogradarsku zadrugu u Srbiji kupio Italijan

15:27h

Neizvesno uvođenje gradskog autobusa za Čardak

15:33h

Novina u poslovanju niškog "Žitopeka"

15:40h

Reakcije povodom prodaje Brestovačke banje

15:48h

Loznica: Dobar odziv srednjoškolaca - dobrovoljnih davalaca krvi

15:52h

Kriza u borskom Zdravstvenom centru

16:00h

Inđijski veterinari pojačali kontrolu

16:07h

U poslovnici "Rekreatursa" u toku podela zimskih aranžmana

 
 


     


FastCounter by LinkExchange