[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 1. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nagrade 36. susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Žiri na slatkim mukama

NIŠ - Stručni žiri 36. Susreta lutkara Srbije održanih u Nišu, kojim je predsedavala Melita Bihali, a u čijem sastavu su bili još i reditelj Gorčin Stojanović i pozorišni kritičar Slobodan Krstić, bio je na slatkim mukama pri odlučivanju o nagradama.

Kao najbolja predstava na susretima nagrađen je "Car bumbar" lutka scene pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina, u režiji Dragoslava Todorovića. Nagrada za najbolji tekst pripala je Igoru Bojoviću za "Crvenkapu" u izvođenju Lutkarskog pozorišta "Pinokio" iz Zemuna, a kao najbolji reditelj nagrađena je Biljana Vujović, za režiju "Ružnog pačeta"niškog Lutkarskog pozorišta.

Nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu dobila je Biljana Radenković za ulogu "Mame patke" u "Ružnom pačetu" niških lutkara, a nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Slobodan Ninković za ulogu "Mačka" u "Plavom vetru" novosadskog Pozorišta mladih.

Najbolju epizodnu žensku ulogu ostvarila je Mirjana Šajtinac u "Caru bumbaru" zrenjaninskih lutkara, dok je za najbolju epizodnu mušku ulogu nagrađen njen kolega Aleksandar Dragar za uloge Kralja Klausa i kapetana u istoj predstavi. Kao najbolji scenograf nagrađen je Tibor Sarapka za "Zlato zemlje zarđanije" subotičkog Dečijeg pozorišta. Najbolju kreaciju lutaka ostvarila je Nataša Nikolajević u "Crvenkapi" zemunskog "Pinokija", a najbolju muziku napisao je Vladimir Pejković i mogla se čuti u "Caru bumbaru" zrenjaninskih lutkara.

Nagrada "Boško Zeković", koju za sveukupan doprinos lutkarstvu dodeljuje novosadsko Pozorište mladih pripala je niškom glumcu u penziji Božidaru Milivojeviću.

M. Doderović


vesti po rubrikama

^kultura

16:03h

Izložba Fernanda Botera u pariskom Muzeju "Majol"

16:10h

Premijera filma Gorana Markovića u DKC - u

16:19h

Završeni 12. Dani Zorana Radmilovića

16:24h

Nagrade 36. susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

 


     


FastCounter by LinkExchange