[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


B I Z N I S

Poljske bakice uvidele da se od miljea ne živi

Heklaju tange!

Poljske bakice, poznate po izradi miljea, heklanih stolnjaka i zavesa, od nedavno su se bacile na unosniji biznis - heklanje tangi, grudnjaka i kupaćih kostima. U nemogućnosti da prodaju tradicionalni hekleraj, grupa bakica iz jednog poljskog planinskog sela "prešaltala" se na izradu seksi rublja i kupaćih kostima koji su posle samo nekoliko dana počeli da se prodaju kao ludi.

Posao se raširio, a bakice su pocele da primaju i narudžbine iz inostranstva. Za njih, međutim, niko ne bi ni čuo da nije bilo čoveka po imenu Tadeuš Rucki. Ovaj trgovac heklerajem pre dve godine je izašao u susret jednoj nevesti koja je želela da ispod venčanice ponese tange i grudnjak od heklane čipke. Mladoženja je navodno bio toliko impresioniran da se odmah pohvalio drugarima koji su potom počeli da šire priču po Varšavi.

Bakice su uskoro postale zatrpane porudžbinama, a osim u beloj počele su da heklaju seksi veš i u crnoj, crvenoj, roze boji…

SĐP

 

T E H N O M A N I J A

Telefon meteorolog

Svet moderne tehnologije obiluje raznoraznim meteorološkim uredajima, ali pred vama je vrlo neobičan spoj - reč je o kućnom bežičnom telefonu DECT koji prognozira vremenske prilike! Njegove telefonske funkcije poprilicno su standardne - imenik sa 50 mesta, spikerfon…

Međutim, ono što ga razlikuje od običnog telefona jeste displej zadužen za prikazivanje vremenske prognoze. Radi na principu očitavanja merenja koja vrše bežični senzori. Oni se, naravno, smeštaju van kuće. Telefon daje vremensku prognozu za narednih 24 sata, a njegovi senzori, osim temperature, mere i vlažnost vazduha. Košta skoro 200 evra.

SĐP

 

F O T O M A N I J A

Fotke ala 007

Pred vama je čudo tehnike kojim više ne može da se pohvali samo tajni agent Džems Bond 007. Reč je o minijaturnom digitalnom fotoaparatu, smeštenom u "zipo" upaljač, koji ima čak sedam funkcija i "okida" kao i običan. Pogodan za špijune! Košta oko 100 evra.

SĐP

 

M I LJ E N I C I

Britni prva

Amerikanci su prošle nedelje napravili uži izbor najomiljenijih slavnih ličnosti u ovoj godini u koji su uvrstili 10 svojih ljubimaca. Na prvom mestu trenutno je mlada pop zvezda Britni Spirs.

A u konkurenciji našli su se i Džordž Kluni (10), Tom Kruz (9), Vil Smit (8), Nikol Kidman (7), Hali Beri (6), Tom Henks (5), Opra Vinfri (4), Dženifer Aniston (3). Drugo mesto podelili su Džej Lo i Ben Aflek.

SĐP

 

 

D E T I NJ A R I J E

Terarijum

Pre nego što se odlučite da kupite igracku ovog tipa, prvo pazarite lupu jer ćete samo pomoću nje uspeti da otkrijete fascinantan svet insekata.

U ovoj neobičnoj i uvek zanimljivoj igrački naćićete genijalne detalje poput minijaturnih biljaka, stena, peska, životinjica i živih insekata. U "paketu" dobijate poseban merač temperature i vlage, ali i uređaj koji "pravi" kišu.

SĐP

 

ISPRAVE, MOLIM

Kejti Holms

Ime: Ketrin Noel Holms
Datum rođenja: 18. 12. 1978.
Mesto rođenja: Toledo, Ohajo, SAD
Zanimanje: Glumica
Uspeh: "Dosonov svet", "Telefonska govornica"
Promašaj: Odbila ulogu Bafi, ubice vampira, koja je Sari Mišel Gelar donela bogatstvo i svetsku slavu

Džordž Kluni

Ime: Džordž Timoti Kluni
Datum rođenja: 06. 05. 1961.
Mesto rođenja: Leksington, Kentaki, SAD
Zanimanje: Glumac
Ljubimci: Prase Maks i dva buldoga - Lu i Bad
Filmografija: "Od sumraka do svitanja", "Igraj svoju igru", "O, brate, gde si", "Tri kralja", "Tanka crvena linija", "Mirotvorac", "Betmen i Robin", TV serija "ER"…     


FastCounter by LinkExchange