[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 25. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Informatičko povezivanje preduzetnika sa svetom

Svi podaci na jednom mestu

NOVI SAD - Novosadsko Udruženje preduzetnika i Regionalna privredna komora pokrenuli su projekat za stvaranje baze podataka o svim preduzetnicima u Južnobačkom okrugu. Tehnički deo posla obavlja Regionalna agencija za razvoj i malih srednjih preduzeća "Alma Mons", čiji anketari obilaze preduzetnike i prikupljaju sve informacije koje će se naći u bazi podataka.

- Potrebu za formiranjem ovakve baze podataka, u ovoj informatičkoj eri zaista nije potrebno posebno dokazivati. Svi prikupljeni podaci će se naći na našem veb-sajtu, kako bi bili dostupni svima kojima su potrebne informacije ili kontakt sa nekim od preduzetnika. Planiramo i javnu promociju naše baze podataka na stručnim i drugim skupovima, kako bismo omogućili kvalitetnije povezivanje preduzetnika međusobno i sa Udruženjem - kaže Zoran Malenica iz Udruženja preduzetnika.

Adresa

Udruženje preduzetnika ima osnovne podatke o oko 11.000 preduzetnika na području Novog Sada, što dokazuje da je broj potencijalnih učesnika u prikupljanju podataka veliki. Anketari će one preduzetnike koji su u kontaktu sa Udruženjem sami posetiti, a svi ostali koji su zainteresovani da se njihova firma nađe u novoj bazi podataka, mogu se javiti telefonom, na broj 021-615-688 i 021-528-778, ili doći u sedište Udruženja na Trgu Marije Trandafil 14.

Sam upitnik, koji se popunjava prilikom intervjua, pravljen je nekoliko nedelja, kako bi se što obuhvatnije predstavio svaki preduzetnik i njegova delatnost.

- Upotrebna vrednost ove baze podataka je velika i to svakako treba predočiti svima koji potencijalno treba da se nađu u toj bazi. Primera radi, prikupljeni podaci mogu poslužiti prilikom pružanja i organizovanja stručne pomoći preduzetnicima, unapređenju i uspostavljanju ekonomske saradnje sa inostranstvom i iznalaženju novih tržišta poslovnih partnera i investitora, dodaje Malenica.

R. K.


vesti po rubrikama

^Regioni

15:34h

Bor: Ponovo će postaviti spomenik Mikloša Radnotija

15:40h

Kreće akcija uvođenja bežičnih telefona u SO Nova Varoš

15:46h

Dobra sezona HTP "Banja Koviljača"

15:53h

Podneto 9.300 prijava za legalizaciju

16:00h

Kruševac: Radnici "22. jula" traže izveštaj o radu

16:06h

Završena raspodela mesta u novosadskim studentskim domovima

16:13h

Novi Sad: Edukacija budućih biznismena

16:21h

Novi Sad: Informatičko povezivanje preduzetnika sa svetom

16:29h

Novi Sad: Više reda u oblasti taksi-prevoza

16:35h

Novi Sad: Otvaranje pontonca

16:41h

Jubilej Radio Pirota

16:49h

Subotica: Ogrev za penzionere

 
 


     


FastCounter by LinkExchange