[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 25. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Podneto 9.300 prijava za legalizaciju

Ne znaju šta je čije

NIŠ - Sekretarijatu za urbanizam i komunalne delatnosti podneto je 9.300 zahteva za legalizaciju objekata, što u ovoj službi smatraju zadovoljavajućim razultatom, s obzirom na procenu da na području Niša ima oko 8.000 objekata izgrađenih bez građevinske dozvole. Ipak, ovi podaci ne znače da će posao legalizacije biti kompletno završen, s obzirom na to što je među prijavama za legalizaciju mnogo onih koje su podnela javna preduzeća radi rešavanja pravnog statusa objekata infrastrukture. Dodatno zabrinjava i činjenica da mnogi od onih koji su odlučili da legalizuju svoje objekte neće moći da obezbede dokaz o vlasništvu zemljišta na kojem su podigli kuće, što je ključni dokumenat za ovaj postupak.

Konačno katastar

- Ono što je posebno važno je činjenica da ćemo najzad moći da napravimo katastar instalacija, odnosno podatke o stanju infrastrukture, tako da ćemo prilikom izdavanja građevinskih dozvola moći stranci odmah da kažemo na kakvu infrastrukturu može da računa, ističe Spalević.

- Mnoge postupke moraćemo da prekinemo do rešenja imovinsko-pravnih odnosa, što je preduslov za postupak legalizacije. Trenutno imamo pravi haos u ovoj oblasti s obzirom na to da građani prilikom kupovine i prodaje placeva nisu ove promene vlasništva evidentirali u zemljišnim knjigama, kaže Ljubomir Spalević, sekretar Sekretarijata za urbanizam i komunalne delatnosti.

Spalević ističe da će se bez obzira ne nerešen pravni status najzad ipak dobiti prava slika o stvarnom stanju na terenu, ne samo kada su u pitanju stambeni i poslovni objekti već i infrastruktura.

Iz Sekretarijata za urbanizam pozivaju građane koji nisu legalizovali svoje objekte do 13. novembra, da ovaj posao okončaju kroz redovnu proceduru dobijanja građevinske dozvole. Legalizaciji podležu svi objekti izgrađeni posle 1956. godine.

D. Kocić


vesti po rubrikama

^Regioni

15:34h

Bor: Ponovo će postaviti spomenik Mikloša Radnotija

15:40h

Kreće akcija uvođenja bežičnih telefona u SO Nova Varoš

15:46h

Dobra sezona HTP "Banja Koviljača"

15:53h

Podneto 9.300 prijava za legalizaciju

16:00h

Kruševac: Radnici "22. jula" traže izveštaj o radu

16:06h

Završena raspodela mesta u novosadskim studentskim domovima

16:13h

Novi Sad: Edukacija budućih biznismena

16:21h

Novi Sad: Informatičko povezivanje preduzetnika sa svetom

16:29h

Novi Sad: Više reda u oblasti taksi-prevoza

16:35h

Novi Sad: Otvaranje pontonca

16:41h

Jubilej Radio Pirota

16:49h

Subotica: Ogrev za penzionere

 
 


     


FastCounter by LinkExchange