[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 25. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kreće akcija uvođenja bežičnih telefona u SO Nova Varoš

Veza 500 evra

NOVA VAROŠ - U 13 sela MZ Božetići i Akmačići kao i u MZ Amzići ovih dana počelo je prikupljanje potpisa meštana koji su zainteresovani da do fiksnog telefonskog broja dođu -bežično, preko novog programa "Telekoma", gde priključak košta 500 evra. U ovim udaljenim planinskim selima nadaju se da će, ako akcija uspe, do telefonskih veza doći savremenom telekomunikacionom opremom - sistemom baznih stanica koje će biti postavljene na višim kotama sela i preko prijemnih pretplatničkih uređaja koji će biti instalirani u kućama meštana.

- U selima gde su meštani spremni za akciju, oprema dve poznate firme iz Engleske i Izraela može da se montira i telefoni uvedu za nekoliko meseci. Bežična fiksna telefonija omogućuje brzu i kvalitetnu vezu i brojne servise. Na ovaj način Srbija će za narednih šest - sedam meseci dobiti oko 100.000 priključaka a područje opština Novi Pazar, Sjenica i Tutin biće sto posto pokriveno mrežom sa 34.000 priključaka - rekao je Srđan Bogosavljević, direktor Direkcije za rezidencijalne klijente u "Telekomu", koji je pre desetak dana razgovarao sa predstavnicima MZ i SO Nova Varoš.

Milojko Leković, predsednik MZ AkmačićI, kaže da je prvi zbor održan u ovom selu uspeo i da je veliki broj meštana zainteresovan za uvođenje telefona ovim sistemom. Iz ovih MZ juče su pozvali sve zainteresovane da se što pre jave u mesne kancelarije zbog pravljenja spiskova.

- Očekujemo da će na ovaj način telefone dobiti oko 1.000 korisnika u MZ Akmačići, Božetići i Amzići. Po potpisivanju ugovora za "Telekomom" prvi deo obaveze od 260 evra plaćaće se u tri rate po 80 evra, pre početka radova, a preostali deo od 240 evra meštani će platiti uz račune u 24 rate po 10 evra, i to tek kada zazvone telefoni. Po obećanjima iz "Telekoma" telefoni bi u ovim selima trebalo da zazvone idućeg leta - kaže Milojko Šunjevarić, predsednik SO Nova Varoš.

Z. Šaponjić


vesti po rubrikama

^Regioni

15:34h

Bor: Ponovo će postaviti spomenik Mikloša Radnotija

15:40h

Kreće akcija uvođenja bežičnih telefona u SO Nova Varoš

15:46h

Dobra sezona HTP "Banja Koviljača"

15:53h

Podneto 9.300 prijava za legalizaciju

16:00h

Kruševac: Radnici "22. jula" traže izveštaj o radu

16:06h

Završena raspodela mesta u novosadskim studentskim domovima

16:13h

Novi Sad: Edukacija budućih biznismena

16:21h

Novi Sad: Informatičko povezivanje preduzetnika sa svetom

16:29h

Novi Sad: Više reda u oblasti taksi-prevoza

16:35h

Novi Sad: Otvaranje pontonca

16:41h

Jubilej Radio Pirota

16:49h

Subotica: Ogrev za penzionere

 
 


     


FastCounter by LinkExchange