[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 25. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Taj ludi, ludi svet

Putin od čokolade

U jednoj luksuznoj prodavnici slatkiša u Moskvi pojavio se u izlogu kilogram i po težak "portret" ruskog predsednika Vladimira Putina izrađen od bele čokolade. Autor je majstor Konfael, koji se potrudio da predsednik ne bude jednoličan, već da ima i detalja u boji. Tako su predsednikove usne crvene, zahvaljujući čokoladi sa dodatkom jagoda, a kravata je ljubičasta, uz pomoć ekstrakta borovnice. Drugi majstori slatkiša smatraju da je reč o pravom remek delu, a njegov autor ga je procenio na 700 dolara (587 evra).

Zli jezici kažu, međutim, kako prenosi agencija AP, da čak i tako "sladak" Putin uliva strah Rusima. Jedna od kupaca u prodavnici sa izloženim čokoladnim Putinom je čak izjavila da joj ne bi bilo prijatno da jede taj portret. Bez obzira na to, portret predsednika izaziva znatiželju i gužve ispred izloga su velike. Još uvek nije bilo zainteresovanih za kupovinu, ali se u prodavnici nadaju da će se pojaviti neko pre isteka važnosti proizvoda od godinu dana. Naravno, niko ne sumnja, podvlači AP, da je trajnost pravog Putina daleko veća.

Nije jeo i pio 68 godina

Jedan 76-godišnji Indijac tvrdi da 68 godina nije jeo, pio, niti vršio nuždu, a lekari nisu uspeli da dokažu da ne govori istinu. Religiozni hindus Prahlad Džani prihvatio je poziv lekara i podvrgao se višednevnom nadzoru u bolnici u Ahmedabadu, trgovačkoj prestonici države Gudžarat. Obučen u crveni sari i sa narukvicama i minđušama u stilu hinduskih boginja na ušima, Džani je doveo u neprijatnu situaciju četrdesetak lekara u bolnici Sterling.

Neurolog Sudhir Šah rekao je da je Džani deset dana bio na posmatranju, a za to vreme neprekidno je sniman kamerom, kao i da su lekari uvereni da nije jeo, pio, niti vršio nuždu. Ipak, ne postoji način da Indijac dokaže šta je radio poslednjih 68 godina. "Pokazuje znake formiranja urina koji se reapsorbuje u unutrašnjosti njegove bešike.

Lekarska komisija nema nikakvo naučno objašnjenje te činjenice", rekao je Šah. Ipak, Džani ima objašnjenje - on kaže da su ga bogovi blagoslovili i da je u devetoj godini čuo njihov zov. "Kroz rupu u nepcu dobijam eliksir života, zahvaljujući čemu mogu da živim bez hrane i vode", objasnio je Džani. Hindus je u subotu napustio bolnicu i najavio da će se povući u pećinu na planini Abu, u obližnjoj pustinji. Američka glumica

Pamela kreator

Pamela Anderson novo je u nizu slavnih imena koja imaju sopstvenu odevnu liniju. U kolekciji "Pamela", koja u prodavnice stiže na jesen 2004, biće džins, majice, džemperi, nakit, rublje i parfem. Pamela Anderson (36), koja ima kompletnu kontrolu nad kreativnim delom posla, u projektu će učestvovati kao jedan od kreatora. Glumica je kolekciju opisala kao "zabavnu, seksi i super udobnu za svaku ženu".

"Želim da svako sebi može da je priušti. Jedva čekam da se pojavi, tako da mogu da kupim odeću za sebe i svoje prijatelje. U nju je uložen veliki trud", rekla je Pamela Anderson. Među slavnima koji imaju sopstvenu odevnu liniju su Šon "Pi Didi" Koums, reperi Iv i Neli, kao i pevačica i glumica Dženifer Lopez.

Pola Bugara ne doručkuje

Polovina Bugara ne doručkuje, misleći da jutarnja kafa zamenjuje jutarnju zakusku - saopštio je profesor Božidar Popov sa Medicinske akademije u Sofiji. "Za razliku od doručka, uveče se opuštaju i večeraju nekontrolisano, uzimajući više od potrebnih kalorija, što dovodi do nenormalne težine", dodao je on. Popov je, govoreći o nezdravim navikama u ishrani, savetovao da se tokom zime uzimaju životinjski proizvodi, koji su izvor belančevina.

On je rekao da se konzerve ne mogu ravnati sa svežim voćem, jer se pripremaju termičkom obradom čime gube vitamine. "U turšiju se stavlja puno soli, a u kompot previše šećera, što škodi organizmu, posebno hroničnim bolesnicima, starijim ljudima, trudnicama, sportistima i onima koji rade u lošim uslovima rada", zaključio je Popov.

Ceo grad naoružan

Vlasti jednog gradića u američkoj državi Kanzas donele su propis po kojem sva domaćinstva moraju da poseduju oružje i municiju. Po novom propisu, koji je ovog meseca donelo gradsko veće, oni koji ne nabave oružje moraće da plate kaznu od deset dolara. Osobe sa fizičkim ili mentalnim oboljenjima, siromašni i protivnici oružja biće izuzeti.

"Zahvaljujući ovom propisu, svako sebe može da zaštiti", rekao je Džon Bruer, član saveta grada u kojem živi 250 ljudi. "Ovo je samo iskorišćavanje američkog Ustava - njegovog Drugog amandmana - u korist grada Džida Springs", dodao je. U gradiću nema policije - za tu oblast zadužena je kancelarija šerifa okruga Samner. Šerif Džerald Gilki rekao je da je zbog nove uredbe zabrinut za bezbednost svojih policajaca.

Gradski tužilac Tomas Herloker takođe se usprotivio novoj meri, koja još nije stupila na snagu. Herloker kaže da će od veća, koje se sastaje 1. decembra, zatražiti da promeni odluku. Sličan propis uveden je pre 21 godine u gradu Kenso, u Džordžiji, gde je i dalje na snazi.

Nema vremena da potroši 6.000 evra

Jedna Španjolka, dobitnica prve nagrade na konkursu španske Privredne komore, nije preuzela nagradu u visini od 6.000 evra, koje je, prema propozicijama, trebalo da utroši za tri sata, zato što je - "prezauzeta". Kada je čula da je osvojila prvu nagradu, koju je sponzorisalo 600 radnji grada Mursije, na jugoistoku Španije, dobitnica je, na opšte iznenađenje, tražila malo vremena da razmisli. Na kraju se nije ni pojavila da preuzme nagradu, objašnjavajući da je "pretrpana obavezama", objavio je portparol organizatora konkursa kako prenosi agencija Rojters.

Tako se još jednom potvrdila ona narodna "nije kome je namenjeno, već kome je suđeno", pa je drugoplasiranoj na konkursu, Pijedad Lopez (28), pripala prva nagrada "kojoj ni jedna žena ne bi mogla odoleti" - sem izuzetaka.


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

15:13h

Taj ludi, ludi svet: Nije jeo i pio 68 godina

15:42h

Restoran "Ranč" u Petrovcu na Mlavi - hram kulture

16:06h

Američki mediji o Vesliju Klarku, kandidatu za predsednika i haškom svedoku

16:34h

Poziv Viljema Stota, stručnjaka za američku pop- kulturu, ovdašnjim muzičarima

 
 


     


FastCounter by LinkExchange