[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 21. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Neizvesne ekskurzije posle napada u Istanbulu

Preporuka umesto
zabrane izleta

BEOGRAD - Posle dve, skoro uzastopne, eksplozije i dva teroristička napada koja su se dogodila u Istanbulu, čula su se zabrinuta pitanja upućena na adresu Ministarstva prosvete i sporta da li, posle svega, razmišljaju da stopiraju maturske ekskurzije u Tursku. Glavni republički prosvetni inspektor Bogoljub Lazarević misli da su svi koji su nameravali da idu na ekskurziju to uradili do 15. novembra, ali će ipak proveriti da li je u prvobitnim planovima došlo do izmena.

Ukoliko se dogodi da još neka škola namerava da vodi đake na ekskurziju u Tursku, njima će biti preporučeno da taj put odlože do proleća ili do nekih mirnijih vremena. Prema njegovim rečima, najmanji broj škola je tražio saglasnost za ekskurziju u tu zemlju, dok je najveće interesovanje vladalo za Grčku i Mađarsku.

- Mi, nažalost, ne možemo da zabranimo ekskurzije u inostranstvo jer na to, po važećim propisima, nemamo pravo. Bili smo veoma blizu da ta putovanja zabranimo posle događaja u oktobru, kad je jedan učenik uhapšen zbog droge u Grčkoj, a drugi zbog tuče sa turskim policajcima, ali smo od toga odustali jer su nas iz škola podsetili na ugovore koje su sklapali sa agencijama. I zato tada nismo posegli za najdrastičnijim potezima - rekao je Lazarević.

O. N.


vesti po rubrikama

^vesti

17:49h

Oružana pljačka Nacionalne banke Grčke u Beogradu

17:57h

Bodiroga postao i pekar

18:05h

Neizvesne ekskurzije posle napada u Istanbulu

18:13h

Traži se: Majkl Džekson zlostavljao decu

18:21h

Petrovac na Mlavi: Sahranio sestru u dvorište

23:54h

Pocrvenelo nebo nad zapadnom Srbijom

 


     


FastCounter by LinkExchange