[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 19. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Milenko Smiljanić, predsednik Samostalnog sindikata

Janjušević me prisluškivao, Đelić naručio

Smiljanić kaže da za te tvrdnje ima dokaze koje su mu dala dva mladića

BEOGRAD - Milenko Smiljanić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, izjavio je juče da je dobio dokaz da ga je prisluškivao Zoran Janjušević, bivši savetnik za bezbednost u Vladi Srbije.

- Prošle nedelje su mi ove dokaze donela dvojica mladića koji su želeli da ostanu anonimni, ne želeći pri tom ni da otkriju iz koje organizacije ili ustanove dolaze, da li BIE ili Pošte. Uz to sam dobio pismo u kom se navodi sledeće: "povodom izjava Janjuševića da Vas nije prisluškivao prilažemo dokaz da je to radio". U potpisu - profesionalci - izjavio je Smiljanić, pokazujući novinarima listing- poziva, koji se, ruku na srce, ne razlikuje od listinga koji svaki pretplatnik može da dobije za sebe.

Smiljanić smatra da je Đelić naručilac tog posla (prisluškivanja) i poručio mu je da ga javno pita ukoliko ga nešto zanima. Komentarišući rezultate predsedničkih izbora, Smiljanić se upitao koliko je koštala Mićunovićeva predizborna kampanja i rekao da bi Mićunović dobio sigurno dva odsto više glasova da nije bilo glamuroznog nastupa u Centru "Sava", koji se prenosio na više kanala, protiv kakvog se negodovalo u vreme Miloševića.

A što se tiče akcija ovog Sindikata po formiranju nove vlasti, Smiljanić je rekao da će ovaj sindikat insistirati na zapošljavanju, zatim na tome da sindikati budu uključeni u proces privatizacije i pri tom da imaju kontrolu nad kupoprodajnim ugovorima, socijalnim programima i kolektivnim ugovorima, a novoj vlasti će prvog radnog dana predati socijalno-ekonomski ugovor koji se ovih dana radi u Sindikatu.

D. Stanimirović


vesti po rubrikama

^društvo

16:13h

Smiljanić: Janjušević me prisluškivao, Đelić naručio

16:26h

Na imidžu Srbije radiće se u Briselu i Vašingtonu

16:32h

Dokle su stigle reforme srednjeg stručnog obrazovanja u bivšim JU republikama

16:40h

Izjava direktora "Borbe" Kaličanina, koga je policija izvukla iz "zatočeništva"

16:49h

MUP dobija najmoderniji sistem automatskog prepoznavanja otisaka prstiju i lica

16:57h

Glavni odbor Sindikata lekara i farmaceuta: Štrajk do daljeg

 


     


FastCounter by LinkExchange