[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 15. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Počele pripreme za vanredne parlamentarne izbore

Kampanja od ponedeljka

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije i vršilac dužnosti predsednika Republike Nataša Mićić raspuštanjem parlamenta i raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora objavila je i da izborne radnje počinju da teku od tog trenutka, odnosno četvrtka, a da je ovu odluku donela na obrazloženi predlog vlade i na osnovu ustavnih ovlašćenja.

Kako je "Glasu" rečeno, u Republičkoj izbornoj komisiji izborne radnje nemaju veze sa predizbornom kampanjom, već sa ažuriranjem spiskova, podnošenjem prijava i drugo. Takođe nam je rečeno da zvanična predizborna kampanja ne može da počne jer još nema propisanih pravila o kandidovanju, neophodnih uputstava koja se odnose na sprovođenje zakona…

Predstavnici vladajuće koalicije najavljuju da će predizbornu kampanju započeti nakon izbora predsednika Srbije, a za trku za mesto u parlamentu uveliko se pripremaju i opozicione stranke.

Rokovi

Miloš Todorović iz Cesida kaže da kampanja može da počne tek po završetku izborne ćutnje i da otpočinjanje izbornih radnji ima veze sa rokovima, a ne sa predizbornom kampanjom. Analitičari naglašavaju da je intenzivna predizborna kampanja za vanredne parlamentarne izbore već počela još pre više od mesec dana i da je u njenoj senci ostala kampanja za predsedničke izbore.

Tako Vlajko Senić, predsednik Izbornog štaba SPO, kaže da je ova stranka već započela kampanju za vanredne parlamentarne izbore, da gostuju na lokalnim medijima, a za pet-šest dana očekuju da bude gotov i propagandni materijal.

- Planiramo da održimo mitinge u najvećim gradovima u Srbiji. Ostalo je još da odlučimo da li ćemo sa mitinzima početi u Kraljevu ili Valjevu, a planirano je da se završni miting održi u Beogradu - kaže Senić.

Kako nam je rečeno u G17 plus, njihova predizborna kampanja je u toku. Oni su planirali da održe mitinge, gostuju u mestima širom Srbije, kao i na medijima. U Informativnoj službi ove stranke najavljeno je da će sledeće nedelje izaći u javnost sa više detalja o kampanji.

L. Č.


vesti po rubrikama

^politika

17:10h

Incident u severnom delu Kosovske Mitrovice

17:20h

Marovićeva izjava u Sarajevu izazvala oprečne reakcije

17:25h

U Beogradu počeo seminar obuke o pitanjima EU

17:30h

Na Kosmetu izbori u 19 opština

17:35h

Nastavak razgovora Beograda i Prištine nije najavljen

17:40h

Građani Srbije sutra biraju predsednika Republike

17:45h

U toku reorganizacija u vodećim političkim strankama

17:55h

Počele pripreme za vanredne parlamentarne izbore

18:05h

Predstavnici SE u Rik-u: Razgovor o aktivnostima

23:15h

Novi zahtev Tribunala vlastima u SCG

23:35h

EU očekuje odlučnu Vladu

23:50h

Tadić: Što pre u NATO

 


     


FastCounter by LinkExchange