[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 15. 11. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Drugog dana suđenja grupi Milana Zarubice saslušana trojica okrivljenih

Hemičari negiraju proizvodnju droge

Inženjer Vojislav Radonjić (55) tvrdi da su ga u policiji ispitivali o poznanstvu sa ubijenim Sredojem Šljukićem Šljukom. Radnici "fizikalisali" za 1.000 evra

BEOGRAD - Magistar fizičke hemije Nebojša Pavlović (57) i hemičar Vojislav Radoslav (55) negirali su juče u Specijalnom sudu da su u fabrici "Lenal farm" dr Milana Zarubice (35) proizvodili opojnu drogu amfetamin- sulfat. Radonjić, koji se tereti da je u pogonima ženine firme, u Batajnici, po narudžbini trećeoptuženog Ljubiše Linda zvanog Čombe (33), pravio osnovnu supstancu za proizvodnju amfetamina benzil-meton, odlučno je negirao bilo kakvu vezu sa proizvodnjom opijata i optužio inspektore GSUP-a da su ga "obmanom i pretnjama prisilili da potpiše zapisnike sa saslušanja".

U svom iskazu on je posebno apostrofirao izvesnog inspektora Pešića i Acu, za koje je naveo da su od njega nastojali i iznuditi priznanje o poznanstvu sa ubijenim Sredojem Šljukićem Šljukom, kao i da su mu dodelili advokata po službenoj dužnosti koji ga je "pitao gde je zakopao pare".

- Smejali su mi se kada sam im rekao da ne poznajem Šljuku i kada sam izgovarao njegovo ime. Inspektor Pešić me pitao šta mislim ako bi se on potukao sa Lindom ko bi bio jači, a ja sam mu odgovorio da moraju prvo da se pobiju da bih znao, posle čega mi je rekao: "Nemoj da misliš da sam neinteligentan. Ako želiš, mogu te voditi niz stepenice i uz stepenice", kazao je Radonjić i dodao da je 70 litara benzil-metona, čija je proizvodnja međunarodnim konvencijom strogo kontrolisana, a koji je pronađen u njegovoj firmi, naručio nepoznati kupac putem faksa, ali da 15 meseci nije došao da ga preuzme.

Optuženi je rekao da je Milana Zarubicu poznavao iz viđenja sa Hemijskog fakulteta, na kojem je radio 30 godina, i da ga je prilikom jednog susreta kasnije prepoznao. "Zarubica mi je rekao da on ne može da me se seti jer je polagao 60 ispita na fakultetu", rekao je okrivljeni, negirajući i poznanstvo sa Ljubišom Lindom.

Inženjer Pavlović, kome se na teret stavlja da je za 1.500 evra mesečno, proizvodio u fabrici amfetamin prah od kojih su kasnije pravljene tablete, tvrdio je da je ova supstanca u vreme njegovog poslovanja sa Zarubicom bila zakonom dozvoljena. On je naveo da je amfetamin "pre svega lek, koji otklanja pospanost", da je u laboratoriji u Šimanovcima rađen poluproizvod, ali da ne zna šta je dalje od njega spravljano, "pošto ga to nije interesovalo". Ni kozmetičkom tehničaru Nenadu Popoviću (24), kako tvrdi ,nije bilo poznato od čega se pravio beli prah u fabrici, u kojoj je za 1.000 evra radio kao fizički radnik. Suđenje se nastavlja u ponedeljak, ispitivanjem ostalih 11 okrivljenih.

D. ĆURUVIJA


vesti po rubrikama

^hronika

18:12h

Drugog dana suđenja grupi Milana Zarubice saslušana trojica okrivljenih

18:20h

Kostolac: U lovu pogodio ženu u obraz

18:31h

Novi Pazar: Ugrozili ustavni poredak zemlje

18:40h

Budimpešta: Uhvaćeni članovi srpsko-albanske grupe

 


     


FastCounter by LinkExchange