[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 14. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Najava novih izraelsko-palestinskih razgovora

Šaron i Kurel sledeće sedmice?

TEL AVIV (Tanjug) - Izraelski premijer Arijel Šaron i njegov palestinski kolega Ahmed Kurei sastaće se sledeće sedmice, posle Šaronove posete Italiji, najavljuje izraelska štampa. Palestinski izvori bliski premijeru Kureiju takođe su rekli da on planira da se uskoro sastane sa Šaronom da bi razgovarao o prekidu vatre.

Izraelski ministar odbrane Šaul Mofaz ocenio je da će se o novoj palestinskoj vladi prosuđivati po rezultatima u ratu protiv terora. "Ako (palestinski lider Jaser) Arafat izdaje naredbe i vlada bezbednosnim snagama, jasno je da će biti teško promovisati diplomatski proces", rekao je Mofaz, koji se u sredu sastao s američkim državnim sekretarom Kolinom Pauelom u Vašingtonu. Mofaz je dodao da Pauel deli izraelski stav prema palestinskoj vladi i traži da ona počne raspuštanje terorističke infrastrukture.

I drugi zvaničnici izraelske vlade, poput Šaronovog savetnika Ranana Gisina, kažu da je Izrael zainteresovan za akcije a ne reči. Gisin je dodao da je sastav palestinskog kabineta unutrašnja palestinska stvar i da je Šaron voljan da se sastane s Kureijem "da bi se videlo da li se može obnoviti proces, tamo gde su ga zaustavili Arafat i teroristi".

Visoki diplomatski zvaničnici su u međuvremenu obelodanili da su u toku kontakti između kancelarije izraelskog premijera i Palestinske uprave na različitim nivoima. Veruje se da Izrael, obustavljanjem ciljanih ubistava, predajom još nekih gradova na Zapadnoj obali pod palestinsku kontrolu i uklanjanjem nelegalnih pukova jevrejskih naselja, želi da pomogne Kureiju da ojača vlast.


vesti po rubrikama

^svet

17:13h

Američka administracija razmatra novu strategiju

17:21h

Prve reakcije Sirije na sankcije SAD

17:30h

Najava novih izraelsko-palestinskih razgovora

17:39h

IAEA odbacila američke kritike

17:47h

Upozorenje na drugu godišnjicu pada talibana

      


FastCounter by LinkExchange