[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 9. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Odbojkaš Vanja Grbić pred skoro učešće plavih na Svetskom kupu u Japanu

Sahranićemo protivnike

Samo je sedam dana ostalo do početka Svetskog kupa u Japanu, gde će plavi odbojkaši nastojati da plasmanom na prve tri pozicije obezbede pozivnicu za Olimpijske igre u Atini 2004.godine. Na poziv selektora Ljubomira Travice među prvima odazvao se Vanja Grbić standardni reprezentativac, trenutno angažovan u moskovskom Dinamu.

- Sve je u redu. Još čekamo ostale, iako mi već sada možemo da igramo - odgovara Vanja misleći na prisustvo"italijanskih legionara" brata Nikole, Ivana Miljkovića, Andrije Gerića, Gorana Vujevića i Milana Vasića, koji su odmah po prekidu italijanskog prvenstva pohitali u otadžbinu.
- Šalio sam se po pitanju ostalih, dobrodošli su kad god dođu- nastavio je Vanja misleći na reprezentativce koji će se zbog obaveza prema klubovima u nacionalnom prvenstvu i Kupu Cev-a, priključiti reprezentaciji u ponedeljak 10. novembra.

Vanja u Dvorcu sporta

Posle problema uzrokovanih povredom kolena, Vanja je jednu sezonu odigrao u Japanu, potom se preselio u Grčku, da bi ove godine karijeru nastavio u Rusiji u dresu moskovskog Dinama.
- U Moskvi nam je odlično - kaže Vanja koji u glavnom gradu Rusije živi sa suprugom Sarom šampionkom karatea.
- Od svih ekipa u kojima sam bio i igrao, Dinamo ima najjači igrački potencijal. Uslovi za trening su takođe vanserijski. Imamo na raspolaganju salu, teretanu, saunu i to samo za nas , a sve se nalazi u sklopu Dvorca sporta pored kojeg grade hotel samo za sportiste.
Da li ste stigli da upoznate Moskvu?
- Pretežno treniram i putujem, ali imao sam vremena i da upoznam Moskvu. S jedne strane možete da vidite ekstra luksuz-sjaj, a s druge neviđenu bedu. Takva je sada Moskva.

Očekuje vas učešće na Svetskom kupu i 11 utakmica za skoro isto toliko dana. Kakvo je vaše mišljenje o protivnicima?
- O njima mislim sve najbolje, kao o pokojnicima…jer bih voleo sve da ih sahranimo. Takođe jedva čekam da se opet sastanemo sa Brazilcima i "onim" Francuzima.

Pored njih u igri je još devet reprezentacija?
- U igru su veoma izjednačeni timovi, ali uz odsustvo Rusije( otpao jedan od favorita), uz nas, najveće šanse imaju reprezentacije Italije i Brazila. Takođe tu je dosta selekcija koje mogu da iznenade i najveće favorite. Na turnirima kakav je Svetski kup, sve utakmice su obavezno pod znakom pitanja.

Kakve su vam šanse za uspeh?
- Naš jedini zadatak na Svetskom kupu biće plasman na Olimpijske igre u Atini 2004. godine. Ako to uradimo na vreme, iz prvog pokušaja, preostaće nam više vremena da se na miru spremimo za odbranu titule olimpijskog pobednika. U suprotnom moraćemo opet da se okupljamo da bi trošili snagu na nekom od dva kvalifikaciona turnira. Očekujem plasman, zbog toga što to dugujemo sebi.

Nekoliko reprezentativaca je posle uspeha u inostranstvu nastavilo karijeru u domaćim klubovima. Da li razmišljate o sličnom potezu?
- Vidim da su se neki vratili u domaće klubove( Mijić, Boškan, Mešter u Vojvodinu), a čujem da je bilo i nekog otpuštanja i raskida ugovora( slučaj Bateza i Đurića u Budvanskoj rivijeri). Onda da te pitam , da li neko može da zamisli Vanju Grbića da posle dresa reprezentacije obuče dres nekog domaćeg kluba. Ne! To ne dolazi u obzir -tvrdi Vanja Grbić.

N. Matejić


vesti po rubrikama

^sport

17:25h

Odbojkaš Vanja Grbić pred skoro učešće plavih na Svetskom kupu u Japanu

17:35h

Popularnost Bekama poprima neslućene razmere

17:50h

Radmanović predvodio Sijetl u pobedi nad Portlandom

18:00h

Zemunci skršili otpor "fenjeraša"u samom finišu meča

18:15h

Vizija Romana Abramoviča počela da se ostvaruje: Šampion iz hobija

18:30h

Praznik fudbala u Rimu: Roma protiv Lacija

18:40h

Klarens Sidorf savetuje brazilskog asa

19:35h

Crvena zvezda deplasirala Partizan sa 3:0

     


     


FastCounter by LinkExchange